Afscheid van Camper Eura Mobil Profila 622

Help! We willen scheiden. Nee, niet van elkaar maar wel van onze trouwe en vertrouwde Eura Mobil camper. Niet, dat we niet meer van elkaar houden maar we hebben – zoals dat soms gaat in het leven – een in onze ogen nog mooier en jonger exemplaar gezien. Dat was liefde op het eerste gezicht en verliefd als we zijn, willen we het liefst met die camper verder. Onze camper Eura Mobil Profila 622 uit 2006 staat dus te koop


Eerste camperliefde

Dat afscheid nemen doen we best met pijn in het hart, want deze Eura Mobil  is immers onze eerste grote en tot dusver enige camperliefde. Hij is het betrouwbare slakkenhuis, dat ons de afgelopen zes jaar in vele hoeken van Europa heeft gebracht. Zijn lichte, knusse en comfortabele interieur gaf ons een veilig onderdak in Schotland, Noorwegen en Ierland maar ook in Spanje, Portugal en Albanië en Montenegro. Zijn energie bracht ons zonder problemen over ’s Heeren wegen, over bergen en bergpassen, door steden en dorpjes. Gezamenlijk hebben we in een rustig tempo (maar dat lag meer aan ons dan aan Euro M) veel gezien en genoten. Gezamenlijk waren we Slakken op Reis. 


We zoeken nu een nieuwe eigenaar voor onze Eura Mobil. Alle specificaties van zijn innerlijk en uiterlijk vind je op https://link.marktplaats.nl/m1230187763

Ideaal

Als trotse eigenaar geven we hieronder nog aan, waarom deze camper voor ons altijd ideaal is geweest. 
  • Compact. Slechts 6.22 lang en 2.37 breed. Hierdoor passen we heel vaak nog net in een gewone parkeerplaats. Door de vier dakluiken (waarvan een in de badkamer) en de slimme indeling is de camper toch ruim en licht voelend en ogend. 
  • Een Frans bed (1.95 meter lang) met maar een flauwe hoek eraf, waardoor je in de praktijk niet merkt dat je bij je voeten een stukje ‘mist’. 
  • Mooie en slim gevormde kastjes, waardoor je voldoende bergruimte hebt. Ook bovenin de cabine zijn kastjes en niet alleen een legplank. 
  • Relatief royale badkamer met de douche achterin. Geen natte voeten in het midddendeel dus. De (deze zomer vernieuwde) Shurguardpomp zorgt voor echte waterdruk, zodat je de douche ook goed kunt gebruiken. 
  • Zuinig. We rijden 1:11 en dat is heel mooi voor een camper.
  • Ook wij kennen de problemen met een aantal Fordmotoren uit de periode 2006 tot 2011. Deze Ford-motor van 125pk dateert echter nog van vóór die probleemserie. Geen probleem dus.
  • We hebben een groene milieusticker voor Duitsland en een gele voor Frankrijk. Dat betekent dat we overal mogen komen. 
  • De camper was rook- dier- en geurvrij toen wij hem in 2011 kochten en ook wij hebben er nooit in gerookt of dieren in gehad. 
  • De camper heeft inmiddels 114.000 kilometer afgelegd maar dat is voor een diesel maar een schijntje. Hij is bij wijze van spreken net ingelopen. De nieuwe liefde kwam zo plotseling en onverwacht dat onze camper in oktober nog een grote technische beurt heeft gehad. De APK is geldig tot oktober 2018. 


Perfect Slakkenhuis

Echt, deze EuraMobil zou nog jaren ons perfecte Slakkenhuis kunnen zijn. Toch blijft ondanks al deze voordelen de nieuwe liefde trekken. Je helpt ons enorm om die te kunnen bezegelen door dit bericht en/of de link op Marktplaats te delen. 

We gunnen onze Eura Mobil een goed nieuw bestaan en andere camperaars net zo veel plezier met deze camper als wij er de afgelopen jaren van en met hebben gehad. 
Wij en onze camper – Slakken en Slakkenhuis - wachten in spanning de reacties af. 
Je kunt ons mailen op slakopreis@gmail.com.