Gearriveerd in de zon
Zondag 23 mei, camping Kalami Beach

Dag 1 t/m 5 

Het kost wat kilometers maar dan ben je ook ergens. Na twee dagen over de Belgische, Luxemburgse, Franse, Duitse, Zwitserse en Italiaanse autowegen, hebben we woensdag en donderdag bij elkaar 1230 kilometer achter de wielen en staan we in donderdagavond in Bologna. Vrijdagmorgen is het dan nog maar een paar uurtjes naar camping dichtbij Fano. We komen terecht in Stacciola op camping Mar Y Sierra, prachtig tegen een berg aangeplakt met uitzicht op een Italiaans plaatsje en inde verte de Adriatische Zee. Het is nog een campingcheque camping ook! Helaas is de camping wel wat onderkomen. We zoeken ’s midddags vast uit hoe de ferryhaven in Ancona er bij ligt, verkennen Ancona zelf wat en rijden langs de kust terug.

De volgende morgen kost het nog moeite van de camping af te komen, want de auto trekt de caravan niet meer tegen de van steenslag voorziene, steile helling op. Gelukkig heeft de campingeigenaar een flinke tractor en die sleept ons en na ons nog een Hollandse caravan naar boven.

Met de veerboot mee

 ’s Middags wachten we urenlang in de rij voor de ferry. Die Italianen/Grieken kunnen nog wat van de tegenwoordige Engelse veerboten leren! Uiteindelijk zijn we (twee uur te laat, dat wel) aan boord na veel chaotische geschreeuw, gewuif en gefluit van verschillende bemanningsleden. Aan dek nog een stukje achteruit (rechts, links, draaien) gedirigeerd en we stonden. Een enorm schip, dat best wel aan een cruise doet denken maar dan chaotisch. Welke ingang naar boven, welke gang naar de receptie? Duidelijk en handig is anders. Uiteindelijk hebben we een prima hut en (na weer lang wachten) in het selfservice restaurant een matig maal. De dag eindigt in de mooie lounge met muziek en dan naar bed.

Aan zee, op camping Kalami Beach

Vanmorgen dus ook weer twee uur te laat aangekomen maar ter plekke snel het schip af. Nu staan we op zeer bloemrijke camping op plekje aan zee. Blauwe zee, groene bergen om de baai rond ons heen en ’s middags een aardig zonnetje. Wie doet ons wat. Morgen gaan we cultuur snuiven.