Over ons


Wij zijn twee vijfenzestigplussers en wonen in de Drechtsteden.
Officieel zijn we met pensioen maar in de praktijk zijn we vaak nog druk met allerlei vrijwilligersklussen.


We houden van kamperen; lekker gaan en staan waar we willen, zo lang blijven als we leuk vinden en dan weer verder trekken. Op ons gemak verder naar nieuwe indrukken. We reizen immers als slakken, met ons huisje bij ons en in een rustig tempo. Maar we willen onderweg wel wat zien! Dagen op een strand zitten is niks voor ons, al lassen we - wijs geworden - wel zo nu-en-dan een rust- en leesdag in. 

We houden van een mengeling van natuur en cultuur. We bezoeken graag steden en slenteren dan door de straatjes. We bezoeken de hoogtepunten, lopen een kerk binnen en zo nu en dan een museum, zijn dol op oude café's en koffiehuizen en mijden een lokaal terrasje zeker niet. Maar we kunnen ook genieten van de weidsheid en ongereptheid van de natuur in alle windstreken van Europa en de Nationale Parken in Amerika. 

Bijna dertig jaar hebben we zo gereisd met een caravan. Daarmee maakten we onder meer lange reizen naar Griekenland en Sicilie en Italië.

Om gemakkelijker rond te trekken, hebben we in 2011 de caravan ingeruild voor een camper.

Ervaring in het reizen per camper deden we eerder al op op tijdens campertochten door Amerika. Met onze eigen camper trokken we inmiddels onder andere door Schotland en Ierland, Spanje en  Portugal, Noorwegen,  de West-Balkan en Tsjechië.

Ook maakten we diverse kortere trips. Kijk hiervoor rechts in de zijbalk.

Van al die reizen hebben we blogs bijgehouden. Eenmaal weer thuis hebben we die omgewerkt tot een chronologisch reisverslag. Op deze site komen die blogs samen en doen we verslag van onze reizen. Daarbij willen we vooral delen wat we zien onderweg en wat we tegen komen. Beknopt geven we informatie over routes en overnachtingsplekken.

Met deze bijeen gebrachte reisverslagen van onze camperreizen hopen we andere camperaars inspiratie geven. 

Hoe we omgaan met uw privacy hebben we vastgelegd in onze Privacyverklaring

Op Van reisblog naar reizensite leggen we uit hoe deze site tot stand is gekomen en geven we ook wat technische informatie.


Bij onze reisverslagen voegen we altijd een routekaartje toe. Hoe we dat op een eenvoudige manier doen, vertellen we in het artikel over routekaartje maken.


Onze camper van 6.20 meter past onderweg gemakkelijk op een camperplaats