Privacyverklaring

Beste lezer van Slakopreis. 

Dit is onze privacyverklaring. Hieronder leggen we uit hoe we met jullie personengegevens omgaan. Dat is namelijk wettelijk verplicht volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) die begin 2018 definitief is ingevoerd.
Iedereen die personengegevens verwerkt of beheert, moet aan die regels voldoen. De overheid cq de toezichthouder Autoriteit Persoonsgegevens, eist dat er netjes wordt omgegaan met de persoonlijke informatie. Een logische eis, vinden we zelf. We leggen op deze pagina óók uit hoe we cookies gebruiken en wat we doen om de veiligheid te vergroten. Hieronder wordt samengevat, wat we moeten melden: 


Bereikbaarheid

Deze regels hebben betrekking op het blog van slakopreis.nl.  De blog wordt beheerd door Trudy Wehrmeijer. Je kunt ons bereiken via het contactformulier op de website, de mailknop op de Facebookpagina van Slakopreis Camperreizen, of het Twitteraccount van Slakopreis. 


E-mailadressen

We verzamelen de emailadressen van mensen die op ons blog hebben gereageerd of een reactie hebben achter gelaten in ons gastenboek. Ook de mailadressen van lezers, die hebben aangegeven nieuwe blogberichten per mail te willen ontvangen verzamelen we. We gebruiken die persoonsgegevens voor het versturen van een nieuwsbrief naar de betreffende e-mailadressen. 

Ook de reacties op onze verhalen worden vastgelegd. We verzamelen alleen de naam en het e-mailadres. 

Als iemand zich aanmeldt voor het volgen van ons blog per e-mail, dan wordt er daarna expliciet om een bevestiging gevraagd. Daarmee sluiten we valse meldingen en grappenmakers uit. Elke verstuurde mail met daarin een blogbericht bezit een link voor het opzeggen van de mails met blogberichten. De adres gegevens worden net zo lang bewaard totdat de ‘abonnee’ het ontvangen van de mails en nieuwsbrieven opzegt. Die mensen ontvangen dan geen mails meer met het nieuwste blogbericht. Hun persoonsgegevens worden binnen vier weken ook volledig verwijderd uit onze e-maillijst, waardoor deze mensen ook geen nieuwsbrief meer van ons ontvangen. 

Jullie hebben het wettelijk recht om de verwijdering van de gegevens te eisen. Je kunt dit doen door een email te sturen aan slakopreis@gmail.com. 

We sturen de persoonsgegevens aan niemand door. 


Google Analytics

Onze site is aangemeld bij Google Analytics en die verzamelt wél technische gegevens zoals welke browser er wordt gebruikt. 
Die informatie wordt, met inbegrip van het IP-adres van jullie computer door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Lees het privacyrglement van Google voor meer informatie. 
Google gebruikt deze informatie om bij te houden hoe onze site wordt gebruikt n rapporten daarover aan ons te kunnen vertrekken. 
Via Google Analytics kunnen we zien waar de gemiddelde surfer vandaan komt, uit welk land en welke stad. We zien ook welke browser hij of zij heeft en welke pagina’s worden bezocht. Dat is handig voor ons, want daarmee zien we waar we op moeten letten als we verhalen schrijven of aan de website bouwen. Zo blijkt een flink deel van onze bezoekers de website te bezoeken met een mobiele telefoon. We zien niet wíe ons bezoekt. Dat kunnen we niet herleiden. 

Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht.

Slakopreis heeft Google geen toestemming gegeven om de via Slakopreis verkregen Analytics-informatie te gebruiken voor andere Google-diensten. 

De eerder genoemde Autoriteit Persoonsgegevens is dé toezichthouder. 


Cookies

We hebben cookies: Ons blog is een Bloggerblog en Blogger plaatst automatisch cookies als jullie onze blog bezoeken. We waarschuwen daarvoor middels een speciale regel op de hoofdpagina. Mocht je de site verder bezoeken dan gaan we er vanuit dat je geen problemen met onze cookies hebt. Die cookies verlopen na een bepaalde periode. 


Https-adres

We hebben de veiligheid van onze blog verbeterd na het aanvragen en verkrijgen van een SSL-certificaat én een beveiligd https-adres Dat zorgt ervoor dat jullie gegevens bij het bijvoorbeeld aanvragen van de nieuwsbrief versleuteld over het www worden verstuurd. Je kunt zien of een website veilig surfverkeer mogelijk maakt, middels een groen slotje of een groen bolletje/kleur in je browser. Onze Nederlandse provider heeft verklaard dat ons account op zíjn servers goed beveiligd wordt. Daar houden we hem aan. De provider checkt om de zoveel tijd of er geen hackers of malwareproducten op zijn server rondzweven. 


PS.: Wij hebben bovenstaande tekst over de privacyregels grotendeels overgenomen van campersmuikjegaatlos.nl . Wij danken Smuikje en zijn bazen voor het werk dat zij hierin hebben gestoken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten