Van Coast to Coast door Amerika

Al heel lang dromen we ervan om van kust naar kust door Amerika te trekken. Toen de aanbieding van Victoria Camperholidays langs kwam om aan het einde van het seizoen een camper van West naar Oost te brengen, hebben we die kans dan ook gegrepen. Na twee eerdere camperreizen in 2008 en 2009 door de fantastische natuur in het Westen en een derde reis per camper langs Route 66, lijkt een tocht dwars door Amerika ons een prachtige gelegenheid om dit enorme land nu weer van een andere kant te leren kennen. We verblijven eerst enige dagen in San Francisco, waarna we bij Roadbear onze camper ophalen en aan onze trip coast-to-coast beginnen. Vier weken later en uiteindelijk 4300 mijl verder leveren we de camper af in Orlando, in Florida. 

Eerder reisden we met Route 66 al door het midden van het land; nu kiezen we voor een zuidelijker route. 
We hebben een route uitgestippeld, die langs enkele steden voert maar vooral veel natuur behelst. We zien in 28 dagen bergen, rotsen, vlaktes, woestijn en moerassen. 

Onze reis voert eerst langs hoogtepunten als Yosemite, Death Valley en Las Vegas. Daarna trekken we verder zuidwaarts naar de droge woestijn met cactussen rond Tucson. Daarvandaan reizen we door het zuidelijke deel van Texas naar het afgelegen National Park Big Bend en verder via San Antonio en Austin en enkele State Parks naar de moerassen en plantages van Louisiana. Na een bezoek aan New Orleans volgen de witte stranden van Florida. Tenslotte leveren we in Orlando onze camper weer in. Vooral naar het deel van de reis in het diepe Zuiden kijken we uit. 

Voor ons liggen mijlen rijden door natuurgebieden, deels over interstates, door dorpen en steden. De reis voert door negen staten: Californië, Nevada, Arizona, New Mexico, Texas, Louisiana, Mississippi, Alabama en Florida. 

Ter voorbereiding lazen we weer verslagen van reizigers voor ons (met dank aan het forum op AllesAmerika.com) en zochten we informatie over bezienswaardigheden en campings op de site van TiogaTours. Voor onze Tom-Tom hebben we een Amerika-kaartje gekocht  en verder vertrouwen we op de Hallwag-kaarten. Overnachten doen we waar mogelijk in Stateparks. 

Informatie haalden we van:
De globale route van kust tot kust van San Francisco naar Orlando

1 opmerking:

  1. Lijkt me prachtig! Behalve die Amerikanen...😉 Hele fijne vakantie!!

    BeantwoordenVerwijderen