Nederlandse campings in Tsjechië

Campings in Tsjechië 

met Nederlandstalige eigenaar


We hebben een lijst gemaakt van Nederlandse camings in Tsjechië. Tijdens  onze camperreis door Tsjechië (Met de camper door Tsjechië) viel het ons op hoeveel Nederlandse of in ieder geval Nederlandstalige campings er zijn in Tsjechië. Wij telden er 38. Ook hebben we begrepen dat er nogal wat mensen zijn die het in een land met een moeilijke taal (zoals Tsjechisch) wel prettig vinden om (soms) op een camping te staan van Nederlanders.
We hebben een lijst samengesteld van alle campings in Tsjechië, waar Nederlands wordt gesproken.
Bij veel campings horen ook huisjes of appartementen in het hoofdgebouw.
Heb je aanvullingen? Dan horen we die graag via slakopreis@gmail.com.

Om de lijst samen te stellen hebben we uit de volgende bronnen geput:





CAMPING ŠONOV  (Javori Hory – Esdoorngebergte)

 Camping Šonov  van Rob en Marjan Geernaert ligt bij het plaatsje Šonov aan de voet van het Javori Hory (Esdoorngebergte) vlakbij de Tsjechisch-Poolse grens. De afstand van Utrecht naar Šonov is circa 970 kilometer.

Deze schilderachtige grensstreek is rijk aan cultuur en onaangetaste natuur met afwisselend landschap van lieflijk boerenland, dichte bossen en ruige rotsformaties. Kenmerkend voor dit gebied zijn de bezienswaardige rotssteden van Teplice nad Metuji en Dolni Adrspach en het op 12 kilometer van de camping gelegen beschermde natuurgebied Broumovské Steny met zijn unieke grillige zandsteenrotsen. Dit gebied heeft vele wandelroutes en is  gedeeltelijk ook toegankelijk voor mountainbikers.
Camping "Šonov" is een kleine, rustige camping.  Er is een zwembad en er zijn diverse kinderspeeltoestellen.  In de kantine/bar is een televisie/dvd/video-hoek, een bibliotheek en speelgoed voor de kleintjes. In de kantine is een WiFi-aansluiting. Huisdieren zijn welkom.

GPS: N 50 35’44.30”O 16 23’51.22”


Camping KRÁLOVEC  (Noord Bohemen / Reuzengebergte) 


 De in 2009 door de familie Koetze gerealiseerde Camping Královec ligt vlakbij het  Reuzengebergte  in het pittoreske plaatsje Královec, in NoordOost Bohemen,  pal aan de grens met Polen.
Wandel- en fietsroutes lopen vanaf de camping door het glooiende landschap. 
De camping ligt midden in de  natuur op een hoogte van 520 meter en heeft circa 25 toeristische plaatsen, allen met elektra-aansluiting.  De kampeerplaatsen zijn niet vast omheind. Er zijn nieuwe, verwarmde sanitaire voorzieningen.  De camping heeft een zogeheten Quick-Camp, een voordelige standplaats voor mensen op doorreis, die ’s avonds laat aankomen en de volgende morgen vroeg de camping weer willen verlaten.
Met een eigen laptop kan kort internetgebruik bij de receptie geregeld worden.
Huisdier toegestaan.  De camping is open van 1 april tot eind oktober.

GPS: 50º 40’ 604” N / 15º 58’ 105” E

Mini-camping Rosalka  in Stara Oleska  (Noord Bohemen)

Minicamping van Oscar en Heidi Daniels met plaats voor acht campers of caravans.
De camping ligt in Noord-Tsjechië, Boheems Zwitserland, net over de grens van Duitsland.
De camping bestaat sinds 2009, waardoor alle voorzieningen eigentijds zijn.
Er is internet. Bijzonderheid: de camping is rookvrij.

GPS: N 50 48’1.407” E 14 19’56.624”


Camping Bukovina Buiten in Bukovina U Ciste (Reuzengebergte)

Camping Bukovina Buiten ligt tussen het Reuzengebergte en het Boheems Paradijs. Volgens Ellen Bekkers en Gerben Clements het mooiste plekje van hele Tsjechië.  
Bukovina Buiten ligt midden in de natuur en is een goede  uitvalsbasis voor fietstochten, wandelingen en stedentrips.  Er is zelfgemaakte pizza, kampvuur, een barretje en een klein winkeltje. Twee kilometer verderop ligt een mooi buitenzwembad en in de omgeving kun je  mountainbiken, klimmen, kastelen bekijken of een lekker biertje drinken in een van de prachtige stadjes.
Er is een beestenboel op de camping met paarden, honden, katten en kippen.  Honden en paarden welkom.
De camping heeft ongeveer 30 plaatsen.  Er zijn geen vaste plaatsen en voor ongeveer de helft van de plekken is elektriciteit beschikbaar. De camping is open van 15 april  tot 15 september.

GPS: N  50 32’45.872”   E 15 35’24.378”


Camping AKTIEF in Vernerovice   (Noord-Bohemen/Reuzengebergte)

Rustig gelegen camping die wordt geleid door Bert en Mien van Kampen-te Nijenhuis, die gasten hartelijk ontvangen en diverse uitstapjes organiseren.
De camping ligt in een dorpje , oostelijk van het Reuzengebergte, midden in beschermd natuurgebied met cultuur-, fiets- en wandelroutes. De camping heeft Nederlandse routebeschrijvingen. Camping is open van 20 april tot 1 oktober.   Er is een sauna, jeu de boules en wifi. Er zijn 25 plaatsen.

www.aktief.cz. GPS: N 50 36.982  E 16 13.768 

Wij waren op deze camping in september 2015. Zie:  http://www.slakopreis.nl/2015/09/tsjechie-glasfabriek-en-rotsformaties.html   en  http://www.slakopreis.nl/2015/09/boerendag-en-kuks-hospitaal.html


Camping De Regenboog (Noord-Bohemen)

Camping de Regenboog van Ruben en Priscilla van Veen is gelegen bij het dorpje Šluknov, 5 kilometer vanaf de grens met Duitsland. Alle kampeerplaatsen zijn zeer ruim opgezet, zodat iedereen rust en ruimte heeft. In de zomer is er een recreatieprogramma voor jong en oud: Van kinderverhalen, kampvuuravonden en voetbaltoernooien tot barbecues, bijbelstudies en samenkomsten op zondag. Bij de camping ligt een recreatiemeer, waar je kan zwemmen en varen. Verder is er onder andere een speeltuin, tafeltennistafel, beachvolleybalveld, voetbalveld en kampvuurplek. Bij de schapenweide mogen de kinderen elke ochtend de schapen voeren. Er is gratis WiFi op de hele camping, In het natuurgebied Bohemian Switzerland kan men wandelen, fietsen of mountainbiken. De camping is open van 25 mei tot 30 september.. 

Camping de Regenboog
Rumburska 718
407 77 Šluknov



Ludvikov Horses & Holiday in  Nové Město pod Smrkem  (Noord Bohemen/Reuzengebergte)

Ludvikov Horses & Holiday ligt op 450 meter hoogte in het drielandenpunt, Duitsland, Polen en Tsjechië, in het IJzergebergte tegen het Reuzengebergte aan.  De natuur, met bergen en heuvels, vergezichten en bossen, is adembenemend. Er loopt een mooie mountainbikeroute maar je kunt oo  te voet van de natuur  genieten of op een paardenrug.
Ludikov heeft  een pension en camping met 15 plaatsen.  Er is een ruime kantine met wifi aanwezig  en een manege met voornamelijk IJslandse paarden, waarmee buitenritten gemaakt kunnen worden.  Er is een  speelzaal met  biljart, dartbord, sjoelbak en een tafelvoetbal aanwezig. Ook is er een sauna
Door de kleinschaligheid heerst hier een gemoedelijke en persoonlijke sfeer.

GPS: N 50 54.938  E 15.12.290


Camping Papillon in Dolni Lanov (Reuzengebergte)

Camping met ca. 25 ruime kampeerplaatsen op grasbodem. Het terrein van Akkelien en Jan Nijdam ligt aan de voet van het Reuzengebergte en grenst aan de Elbe, die hier niet vele meer is dan een bergbeek. Aanwezig zijn een kaaswinkel, bibliotheek en jeugdhonk.
De omgeving leent zich voor wandelen (o.a. naar de oorsprong van de Elbe) en mountainbiken. Het Elbe-fiets- en wandelpad begint vlakbij. Op 3 km afstand is een golfbaan.
De camping is open van 15 april tot 1 september.

GPS: N 50.35.23 O 15.39.45


Camping U POTOKA  bij  Bozanov (Reuzengebergte/Oost-Bohemen)   

 In het boerendorpje Bozanov in Oost Bohemen ligt Camping "U Potoka" van Liesbeth en Rob van de Beek. Bozanov ligt zo’n 850 kilometer van Enschede en  950 kilometer van Venlo.
Camping "U Potoka" ligt in het keteldal van het Broumovsko gebergte, een heel rustig aan Polen grenzend gebied.  De bosrijke omgeving heeft vele goed gemarkeerde wandel- en fietsroutes. Zeer de moeite waard is een bezoek aan de indrukwekkende zandsteenformaties bij Teplice nad Metují en Dolni Adršpach.
De camping beschikt over circa 25 staanplaatsen, waarvan ongeveer de helft met stroomaansluiting. De camping heeft een rolstoelvriendelijk sanitairgebouw, een recreatieruimte en een klein zwembad met een groots uitzicht. In de boomgaard is er voor de kinderen een speeltuin.
De camping is geopend van april tot en met september. Huisdier toegestaan (verplicht aangelijnd).

GPS:  N 50.52739 E 16.37083

In Bozanov bevinden zich 2 campings, om op U POTOKA te komen  moet je  direct na de kerk op het pleintje linksaf, na ongeveer 300 meter  (bij het campingbordje) ga je rechts  via een bruggetje de inrijlaan van de camping op.


Camping Bozanov in Bozanov  (Reuzengebergte)

Rustieke, kleinschalige camping met 40 ruime vlakke plaatsen tussen de bomen. Rustig gelegen in beschermd natuurgebied aan de voet van bergrug Broumovske Steny.   De streek is rijk aan cultuur en natuur en geeft veel mogelijkheden om te wandelen of (sportief) te fietsen. Modern sanitair. Gratis wifi op de hele camping. Iedere kampeerder krijgt van de beheerders Hillebrand en Natasja Heerkens een uitgebreide informatiemap.
De camping is open van 1 mei tot 18 september.  

GPS: N 50 31’28”E 16 21’7”.

In Božanov slaat u over de brug rechtsaf en volgt u het (witte) bordje “Camping Božanov”. Na ca. 800 m ziet u na bushalte aan linkerzijde, aan de rechterkant een bord Camping en Huize Božanov.

Camping De Sprookjesmolen in Dolni Kalna  (Reuzengebergte/Boheems Paradijs)

Camping de Sprookjesmolen (in het Tsjechisch Pohádkový Mlýn) is een kleinschalige camping met 25 kampeerplaatsen (12 met elektriciteit) en wordt gerund door Nederlandse eigenaren. De camping is centraal gelegen en heeft heel veel tips voor activiteiten voor fietsers, wandelaars en gezinnen met kinderen in zowel het Boheems paradijs als het Reuzengebergte.
De camping is in 2012 geopend en heeft dus nieuw sanitair en een gezellige bar.  Een grote beek stroomt achter het camping terrein langs en op 5 minuten rijden bevindt zich het mooie gemeente buitenzwembad. Ook campers zijn welkom! Het watertap punt heeft een extra lange waterslang waardoor ook de tank van een camper kan worden gevuld. Voor het sanitairgebouw zit tevens een betonnen put waar het vuilwater van de camper geloosd kan worden. 


www.vakantietsjechie.cz
GPS: N 50 32’19.512” E 15 39’21.590”

Sandra van Stralend Schrijven heeft over deze camping geschreven: www.stralendschrijven.nl/kamperen-sprookjesmolen-tsjechie/

Minicamping in Lhota Pod Horickami  (Oost Bohemen)

De mini camping bevindt zich in de boomgaard en beschikt over ongeveer 15 plaatsen tussen de fruitbomen. De sanitaire voorzieningen bestaan uit vier gratis douches, vier wc's en twee urinoirs. Ook is er een verwarmd  zwembad en wifi.
De camping is vanaf half juni tot eind augustus open.

GPS: N 50 25’23.853” E 15.59’8.652”


The Eagle trail ranch in Pisecna (Adelaarsgebergte Oost Bohemen)

De camping is eenvoudig, kamperen zoals het vroeger was, met gewoon water uit de kraan buiten, stroom uit een paaltje en een nieuw toiletgebouw op het terrein. De opzet is kamperen bij de boer. De camping is zo opgezet dat het niet uitmaakt of je nou met tent, caravan of camper komt. Er zijn 25 plaatsen met 4 Amp. Elektra.
Pisecna ligt zo’n 140 kilometer ten oosten van Hradec Kralove, d hoofdstad van Oost Bohemen.  

GPS: N 50 3’14.729  E 16 25’57.654” of  N50.054.123, E16.432.709

Camping Na Venkove  in Radim  (Oost Bohemen)  

Sinds 2007 zijn Jan en Corrie Hoek de eigenaren van een herenboerderij bij het rustige plaatsje Radim in Oost Bohemen. 
De omgeving is overwegend vlak en daardoor goed geschikt om te fietsen. De directe omgeving is rijk aan historische monumenten. Oost Bohemen is rijk aan folklore, volkstradities en ambachtelijke productie.

In de voormalige boomgaard naast de herenboerderij is een kindvriendelijke camping voor ongeveer 50 caravans, tenten en campers.  De sanitaire units zijn netjes en voorzien van afsluitbare douches. Er is ook een toilet en douche voor mindervaliden die tevens gebruikt wordt als familiedouche. Voor campers zijn er speciale verharde camperplaatsen. Zij mogen niet op de gewone kampeerplaatsen staan. Er zijn verder geen speciale faciliteiten voor campers.
Er is een groot opzetzwembad, een peuterbad en een speeltuintje voor de kinderen.
Er is gratis WiFi aanwezig met dekking over het gehele terrein.
De camping is open van 26/4 tot 12/9

www.navenkove.com   GPS: N49 54.28 E16 1.27


Minicamping Limiluv mlyn in Sadek u Policky (Oost Bohemen)

Limiluv Mlyn betekent de Oude Watermolen. De Nederlandse eigenaren hebben ca. 10 kampeerplekken aan een riviertje, geschikt voor niet te grote campers of caravans. Er is nieuw sanitair en gratis wifi. Ook kan men tegen vergoeding de wasmachine gebruiken. Op 500 meter is een kleine dorpswinkel, waar men brood kan kopen. In Policka (ca. 4 km) zijn grotere supermarkten. De camping verhuurt ook fietsen. .

www.deoudewatermolen.nl/  GPS:  N 49.69270,  E16.22582Sádek 16
57201 Sádek u Policky


Camping Rebko Cesko SRO in Slatina Nad Zdobnice (Oost-Bohemen)

De camping is ca. 1,5 hect groot en is gelegen boven het dorp Slatina nad Zdobnice.  De camping ligt in een natuurgebied midden tussen de akkers en aan de rand van de bossen. Het betreft hier een rustige, kleine camping in een omgeving met nog veel natuurschoon.  De camping bevindt zich op het terrein van de Boerderij en landhuis Heska Obora.
De camping  omvat  4 plaatsen die indien gewenst elektriciteit hebben.  Er is een speeltuintje, kampvuurplaats en een voetbalveldje. Het sanitair is nieuw en bevindt zich in een afgesloten gedeelte van de net gerenoveerde boerderij.
GPS: N 50 07.130’E 16 24.405’

Kemp Ganesh in Drozdov (Moravië)

Eenvoudige boerencamping van Bart en Marijke van Riemsdijk.  De camping - op zo'n 1100 kilometer van Rotterdam in Oost-Tsjechië, niet ver van de Poolse grens - is nog in opbouw. Er is plaats genoeg maar de voorzieningen zijn simpel. Stroom wordt improviseren met verlengkabels. Eenvoudige douche en toilet in het hoofdgebouw. Er is geen winkeltje, wel kan men mee-eten ‘wat de pot schaft’. Er zijn geen georganiseerde campingactiviteiten. Wel loop je zo de bossen in, of het riviertje de Brezna. De Brezna is op de meeste plaatsen ondiep en je kunt er  pootje baden, dammen bouwen, etc. Er is één plaats (op de camping) waar je kunt zwemmen in de rivier.  


Adres: Drozdov 143 (Drozdovska Pila), 78901 Drozdov 

Op navigatiesysteem het plaatsje Hostejn invoeren, zonder adres. Als u daar aankomt voor de blauwe brug linksaf een  smalle weg in, de 521, door het bos. Pas op voor tegenliggers, er zijn genoeg plaatsen waar u elkaar kunt passeren. Na 3,7 km ligt de camping  rechts,  200 meter na het bordje: Drozdovska Pila. 

Camping De Bongerd bij Benesov  u Bokovice  (Moravië)

Floran en Wieke Adamse.zijn de huidige eigenaren van deze camping. Zij hebben deze overgenomen van Teunis en Rigtje Steenbeek.  
De camping ligt in een natuurgebied met veel bos, meren en mooie vergezichten, in het dorp Benesov, 10 km van Boskovice en 45 km van Brno en 15 km van de drujipsteengrotten in de Moravische Karst (Marocha-kloof).   
Er is een groot zwembad met waterglijbaan en grote speeltuin.  Verder zwembad, speeltuin, visvijver , tafeltennis, jeu de boules baan, minigolfbaan, hollandse bibliotheek, t.v. met hollandse zenders, video en dvd films, bar met tafelbiljart.  Er zijn ca. 50 plaatsen, allemaalamet stroomaansluiting.
 Je kunt van de camping met de trein naar Brno. In de omgeving kun je wandelen, fietsen of golfen.
De camping is open van 1 mei tot 1 september

GPS: N 49 30.581  E 16 46.378


Camping Na Kopci  (De Berg)   bij Vir  (Moravië)

De in 2006 geopende camping van Peter en Hetty Jordaan ligt vlakbij het dorpje Vir in de provincie Vysocina. Voorheen heette de camping Jitrenka (De Morgenster).
Het campingterrein is vlak. De ondergrond is gras en hard genoeg voor oprijden van auto's, caravans en campers. De campingplaatsen zijn voorzien van Electra en water. Er is een restaurant, een zwembad en een recreatieruimte met daarin een internethoek. Voor de jeugd is er een trapveld, basketbalveld en tafeltennistafel. Er is internethoek met vrij wifi.
Het sanitairgebouw en douchegelegenheid zijn volledig vernieuwd.

GPS:  N 49.545224, E 16.291929


Camping Kratochvil Molen in Cervena Lhota (Zuid-Moravië)

Ruim opgezette camping  met ca. 50  plaatsen in vallei van de rivier Jihlava in het heuvelachtige Zuid-Moravië.  De  camping is nieuw opgezet in 2007, het sanitairgebouw ingericht naar westerse maatstaven  met o.a.  afsluitbare douchecabines.
Pension-Camping Kratochvil ligt op korte afstand vanaf de stad Trebic, waar vele culturele bezienswaardigheden zijn te aanschouwen. 
De camping is open van 15 mei tot 15 september

GPS N.4927401 E 15.7793


Camping VIDLÁK   bij Opatov (Moravië)

Camping Vidlák ligt in een bosrijke omgeving bij het dorpje Opatov (Okres Trebíc) in het zuidwesten van Moravië. Lilian en Jur Vinke bouwen sinds 2004 deze camping op en bieden ruim  plaats aan 50 caravans, campers en tenten. De camping heeft  verwarmd sanitair. Verder zijn aanwezig: een tafeltennistafel, een badminton- en volleybalveld, een kleine speeltuin en een 'gastenhuiskamer' met toeristische informatie, internetaansluitingen en een kleine bibliotheek.
De camping is geopend van 15 april tot 15 oktober.

GPS: N 49.20939  E 15.65619

Sandra van Stralend Schrijven heeft over deze camping geschreven:  http://www.stralendschrijven.nl/het-is-nooit-saai-op-camping-vidlak-in-tsjechie/

Zelf waren we op deze camping in 2015 tijdens onze rondreis door Tsjechië, na Kutna Hora en Litomysl :

Camping Fontana in Pokatky (Moravië)

Vakantiepark Fontana ligt  op de grens van de Zuid-Bohemen en de Moravische hoogvlakte aan het Hladovy meer. Het is een grote camping met veel faciliteiten.
Het park is omgeven door ruim 300 hectare beschermd natuurgebied waarin heuvels, bossen en meren elkaar afwisselen. Er is een  zwembad, een groot sportveld, een meer van ruim 2 hectare en goed sanitair.    
De camping heeft een christelijke identiteit en houdt van zondagsrust. Gratis wifi.

GPS: “N 49 16’42”  E 15 12’45”

Camping KOVARNA  (Zuid Bohemen)

Camping "Kovarna" is een door Martin en Mascha van der Schuit nieuw opgezette camping, even buiten het dorp Cervená Recice (Zuid Bohemen).
U loopt vanaf de camping zo de bossen in en er zijn vanaf de camping mogelijkheden om uitgezette wandelroutes te bewandelen. Ook kun je er mountainbiken of fietsen. Op vier kilometer afstand is een meer, waar je kunt zwemmen, surfen, roeien en wandelen. Op de receptie is informatie te verkrijgen over alle mogelijkheden in de buurt.
Camping "Kovarna" heeft ruim 50 plaatsen, voorzien van elektra. Er is een zwembad en een kleuterbadje. Er is goed en schoon sanitair. 

GPS:  N 49°.51913 - E 15°.1537

De Smid in Marken  in Studena (Zuid Bohemen)

Camping bij pension met 4 tot 5 kampeerplaatsen. Ligt in de buurt van Telc.

Adres: Rosickeho 525
37856 Studena

Camping CHVALSINY  (Zuid Bohemen)

Camping Chvalsiny van Ans en Jan Nijmeijer is een  gezinscamping vlakbij het gelijknamige dorpje Chvalsiny in Zuid Bohemen. De afstand Utrecht – Chvalsiny is circa 920 kilometer.
Vanaf de camping zijn diverse uitgezette wandelingen.  Ook kun je in de omgeving sportief fietsen of kanoën in de Moldau.  Er zijn  130 ruime, gemarkeerde plaatsen. Sanitaire voorzieningen met familiedouche en babybadje; wasmachines en droger aanwezig. Op de camping is een bistro voor de kleine boodschappen, 's morgens verse broodjes en een Nederlandse krant. Op het terras kun je wat eten of drinken.  De camping beschikt verder over een zwembad, speeltoestellen, een zwem-/visvijver, een beachvolleybal- en een voetbalveld. Ook is er een grote hooischuur met tafeltennistafels, een basket en ruimte om spelletjes te doen. Tijdens het hoogseizoen worden diverse activiteiten georganiseerd speciaal voor kinderen en zijn er dagtrips naar Praag. 

http://www.campingchvalsiny.nl/
GPS:  N 48,85975  E 14,21356

Sandra van Stralend Schrijven heeft over deze camping geschreven: www.stralendschrijven.nl/camping-chvalsiny/

Camping NA STARÉ PAPÍRNE  bij Dobronice (Zuid Bohemen)  
 Op een unieke plek bij het dorpje Dobronice, vlakbij de historische stad Tábor (Zuid Bohemen) ligt Camping "Na Staré Papírne" van Harry en Hetty Leijstra. De afstand Utrecht – Dobronice bedraagt circa 930 kilometer.

De camping ligt aan de oever van de rivier 'Luznice', grenzend aan een beschermd natuurgebied.  De omgeving leent zich goed  voor mountainbiken, zwemmen, vissen, wandelen en kanovaren. Vanaf de camping zijn bekende plaatsen te bezoeken, zoals Tábor, Pisek, Bechyne,  Ceský Krumlov en de grotten van Chýnov. Praag ligt op 90 autominuten. 
Op de camping zijn diverse kaarten en gidsen van de omgeving verkrijgbaar.
De camping heeft een restaurant/kantine, tafelvoetbalspel, poolbiljart, uitgebreide bibliotheek en diverse spellen, een groot terras, een speelkamer voor de kleinere kinderen met veel speelgoed, tafeltennis, volleybalveld en grote zandbak.  Elke staanplaats heeft zijn eigen kampvuurplaats. Broodjes- en ontbijtservice aanwezig.
Geopend van eind april tot medio september. Huisdieren toegestaan. 

GPS: 49 20’09.08  E 014 34’04.2


Camping FRYMBURK  (Zuid Bohemen - Lipnomeer)    

Camping Frymburk van Hanne en Tereza Wilzing ligt direct aan de oever van het 40 kilometer lange Lipnomeer bij het historische dorpje Frymburk in Zuid Bohemen. De afstand Utrecht – Frymburk is circa 925 kilometer.
Camping Frymburk ligt in het Šumava-gebied (Boheemse Woud), een beschermd natuurgebied met vele fiets- en wandelroutes.  De streek heeft verder  vele  kastelen,  musea en  idyllische dorpjes en stadje.
De camping heeft circa 170 plaatsen voor tenten, caravans en campers en vier luxe staanplaatsen met privésanitair. Er zijn moderne sanitaire voorzieningen. \verder is er  een receptie met bibliotheek, een campingwinkeltje, internetcorner, een restaurant, drie speeltuinen, tafeltennis, watertrampoline, een beachvolleybal- en basketbalveld en  een kampvuurplaats. Gratis WiFi. Huisdieren toegestaan.
De camping is geopend van eind april tot eind september.

www.campingfrymburk.cz/nl
GPS: N 48.656  E 14.17038


Camping Kolodeje nad Luznici  (Zuid Bohemen)

Camping Kolodeje van Ronald en Liesbeth Geijteman ligt aan de rivier de Luznici met prima vis- en zwemwater  in Zuid-Bohemen.
Er zijn goede sanitaire voorzieningen, een kantine en een restaurant met bar. Een aantal plaatsen is speciaal  voor campers aangelegd. Er is gratis wifi.
Cultuurliefhebbers, wandelaars en fietser kunnen er terecht op mooie wandel- en fietsroutes maar er zijn ook mooie historische bezienswaardigheden in de nabijheid. Cesky Krumlov is vlakbij in het heuvellandschap van de uitlopers van de Sumava.
Vanaf de camping kun je wandelen naar het stadje Bechyne en daar het klooster en het kasteel bezoeken.

GPS N 49 15.277 en E 14 25.219

Camping Kostelec in Hluboka Nad Vltavou  (Zuid Bohemen)

Henk en Janny van Rossum heten je welkom op Camping Kostelec, hun gemoedelijke camping om een historische boerderij in een heuvelachtig landschap. Er zijn 65 ruime plaatsen, waarvan er ca. 25 daarvan  geschikt zijn voor campers.
 De eigenaren organiseren allerlei activiteiten voor jong en oud. Zo zijn er avontuurlijke avondwandelingen en in het hoogseizoen wekelijks een barbecue.
Gratis wifi, mooi sanitair, zwembad, veranda voor een lekkere maaltijd, ijsje of drankje. Nederlandse bibliotheek en speel- en recreatieruimte aanwezig.  
De camping ligt niet ver van kasteel Hluboka  en Cesky Krumlov.
De camping is open van 1 mei tot 15 september.

GPS: N49 08’19” E14 28’26”.

Guesthouse Rajka in Mojne  (camping Paradijsvogel) (Zuid-Bohemen)

Kleine camping, 8  kilometer ten noorden van Cesky Krumlov en 15 kilometer ten zuiden van Ceske Budejovice, met 16 tot 20 plaatsen in de boomgaard en achter de boerderij.
In de omgeving vindt men viswater, bos en kan men wandelen, mountainbiken, paard rijden of kanoën en historische steden en het Sumava park bezoeken.
De camping is open van 22 juni tot 4 september.

GPS N 48.83532 E 14.40887

Guesthouse Camping Pliskovice  (Zuid Bohemen)

Ton en Nancy van Huizen  zijn vanaf 1 augustus 2015 de trotse eigenaren van camping en guesthouse Pliskovice.  De vakantieboerderij ligt aan de rand van het kleine dorpje Pliskovice, ongeveer 75 kilometer ten zuiden van Praag, in de Zuid Bohemen.
De camping bevindt zich in de vroegere boomgaard achter de verbouwde boerderij.  De camping is ruim opgezet en is ook  geschikt voor campers. Alle plaatsen hebben een elektrische aansluiting van 16 amp. In de boerderij bevindt zich het sanitair. Buiten is er ook een aparte afwasgelegenheid met warm water en een plaats voor het lozen van het chemisch toilet. Voor de kinderen is er een speeltuin midden op het terrein en iedereen kan verkoeling zoeken in het zwembad. Er is wifi.
Een bezichtiging van de steden Ceské Budéjovice, Pisek en Tabor is  de moeite waard. Er is ook een goede bus- en treinverbinding naar Praag.  Maar de streek staat ook bekend om de vele kastelen, burchten, ruïnes, historische monumenten, kuurbadplaatsen en musea.

GPS:  N 49° 30'59" E 14° 01'11"

Camping Blanice in Protovin (Zuid Bohemen)

Camping Blanice,  in het zuiden van Bohemen, ligt vlakbij het stadje Protivín en aan de rivier Blanice. Alles wat je nodig hebt ligt binnen tien minuten rijtijd en in de omgeving kun je heerlijk fietsen en wandelen. De camping met ongeveer 40 plaatsen ligt op een eiland in de rivier de Blanice en werd in 2004 gekocht door de Nederlandse familie Van Wijngaarden.
De camping heeft vernieuwd sanitair. Er is een ontspanningsruimte met biliothek, een bar met terras en een winkeltje. In het stadje is o.a. een bierbrouwerij.
Het kasteel van Hluboka nad Vltavou ligt 36 km ten zuidoosten van de camping.
De camping is open van 1 april tot 1 oktober.

GPS: N 49 11’26.07” E 14 13’13.525”

Camping Horjany in Breznice  (Midden Bohemen)

Camping met 35 ruime, niet afgebakende plaatsen bij voormalige boerderij.  Niet alle plaatsen hebben elektriciteit, neem in ieder geval een lang snoer mee.
Zwembad, kantine, speeltuin en tafeltennistafel aanwezig, en visvijver op 100 meter.
De camping is open van 23 mei tot 22 augustus.

GPS N 49.59005  O 14.01422

Camping Kovarna in Cervena Recice (Midden Bohemen)

Camping Kovarna biedt ruim 39 plaatsen voorzien van elektra ( 6 A) . Het zwembad is 12 x 6 en daarbij is er nog een klein kleuterbadje.  Kinderen kunnen er  in het speeltuintje spelen  of tafeltennissen.   Op het terras is er een ijsje te verkrijgen, een   koud Tsjechisch tapbiertje of een ander drankje.  Rondom bar en terras is er wifi.  
Op 4 km afstand  ligt  het meer van Želiv. Praag is 100 kilometer ver.   Op 6 km van de camping ligt  het prachtige klooster in Želiv en 9 km van onze camping ligt de 13de eeuwse stad Pelhřimo.  En natuurlijk de Unesco stad Telč, het romantische kasteel Cervená Lothá of het kasteel in Kamen.

GPS N 49°.51913 - E 15°.1537

Camping Briza in Cheb  (West Bohemen)

Camping Briza ligt in West-Bohemen, vlakbij d eDuitse grens. Anja van Petten en Hella van Broekhuizen ontvangen op hun camping in natuurpark Prirodni tenten, caravans en campers. De camping ligt aan de oever van een meertje; zwemmen kan in het meer of in het kleine zwembad. Er is nieuw sanitair. In de omgeving kun je wandelen en fietsen en de kuuroorden Karlovy Vary of Frantiskovy Lazne bezoeken.
De camping is het hele jaar open.

GPS: N 50.09145  E 12.28255.

Camping Klastersky Mlyn  (Kloostermolen) in Rejstej (West Bohemen)

Deze familiecamping met zo’n 80 plaatsen,  omringd door heuvels en bossen, is gelegen aan de rivier Otava in Tsjechië, even over de Duitse grens, dicht tegen Oostenrijk aan. Er zijn ruime kampeerplaatsen aanwezig.
De camping ligt vlakbij het Sumavapark en het stadje Kasperske hory. In Annin (Annathal) is een glasfabriek.

GPS: N  49.14222  E  13.51344

Camping U Dvou Orechu (Twee Notenbomen) bij Strazov (West Bohemen)

Kleine camping met 35 plaatsen, niet ver vaan de Duitse grens,  gelegen in de glooiende heuvels van de Sumava, 2 kilometer van zuiden van het dorp Strazov. De camping van Hans Neuteboom en Frida van Dijk heeft gratis  wandel-, fiets- en autoroutes om de natuur, verscholen dorpjes en kastelen in het Bohemerwoud te ontdekken.
De plaatsen zijn ruim, er is net sanitair en gratis wifi en een gezellige bar.  Let op: de camping ligt niet in Janovice N Uhlavou (hoewel het postadres is Splz 13 in 34021 Janovice N Uhlavou) maar 2 kilometer ten zuiden van het dorp Strazov (in Splz).
De camping is open van 25 april tot 27 september

GPS: N  49  281770  E  13  240030

Camping |Terazy bij Pnovany (West-Bohemen)

Camping Terasy is een nederlandse camping bij het Hracholuskymeer, niet ver van Pilsen. De camping heeft ca. 20 staanplaatsen voor caravan, camper of tent. Eigenaren Anne Mulder en Willem van Rijn  zijn sinds 2014 de trotse eigenaren van deze camping. Zij zijn van plan de camping op te knappen. Kamperen gebeurt nu op drie terrassen, waar elektriciteitsaansluitingen zijn.
Op de camping is een kantine aanwezig met voldoende speelmogelijkheden voor jongere en oudere kinderen.  Gratis wifi en gebruik wasmachine.

Camping Terasy
Pnovany 343 e
330 33 Pňovany




7 opmerkingen:

  1. Mooi duidelijk overzicht van de campings. *top*
    De link van De Smid in Marken in Studena (Zuid Bohemen) is niet goed.
    Moet zijn http://www.zeeman.cz/nl

    Camping De Bongerd bij Benesov u Bokovice (Moravië)
    Teunis en Rigtje Steenbeek hebben camping verkocht aan Floran en Wieke Adamse.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel voor de aanvullingen. We hebben de wijzigingen doorgevoerd.

      Verwijderen
    2. Camping Kostelec in Hluboka Nad Vltavou is vanaf 2017 gesloten staat op de website,
      verder prachtig overzicht!!

      Verwijderen
  2. Handige lijst!
    Aanvulling: camping Kolodeje is ermee gestopt.....

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ik mis Lidmyluv Mlyn https://www.deoudewatermolen.nl/
    Wordt gerund door de Nederlanders Edo en Sietske in Policka. Een ontzettend mooie camping!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Camping Bucek is gesloten eind 2018 i.v.m. pensioen eigenaar.
    Staat te koop nog geen nieuwe eigenaar bekend.
    Erg jammer was een prima vakantie verblijf waren er elk jaar minstens een week.
    7-01-2019

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Guesthouse Rajka in Mojné is helaas in 2020 gesloten.

    BeantwoordenVerwijderen