Met de camper naar Spanje

Met de camper naar SpanjeIn het voorjaar van 2016 gaan we met de camper naar Spanje. Zoals altijd hebben we in grote lijnen een route samengesteld.  Ons plan is om in een paar dagen door Frankrijk te trekken en onze rondreis door Spanje te beginnen in San Sebastian aan de Atlantische Oceaan. Daarvandaan trekken we door de Rioja richting Madrid en Toledo. Vervolgens voert de route dwars door het binnenland naar Cordoba. Daarvandaan trekken we zo'n drie weken door Andalusië. 


Op de terugweg, richting Noorden, plannen we stops in bij Valencia en wellicht nog ergens bij een strand.

Zo is dus het plan maar het weer noopt ons onze route bij te stellen. Als we in Madrid zijn regent het en belooft de weersvoorspelling voor heel midden- en Zuid-Spanje voor de hele week niet veel goeds. Gelukkig reizen we als slakken-met-het-huisje-op-de-rug met onze camper rond en kunnen we onze route omgooien. 

We gaan dus van Madrid en Toledo naar Valencia, zakken de Oostkust daarvandaan af, trekken vervolgens door Andalusië en rijden van Cordoba weer terug naar Toledo. Via Aragon en de Pyreneeën gaan we weer huiswaarts. 

Uiteindelijk wordt dit dus in grote lijnen onze route: 


Route van Valencia langs de Oostkust naar Cabo de Gata, Granada, via Ronda naar Gibraltar, langs Jerez de la Frontera, naar NP Donona en vervolgens naa rSevilla en Cordoba. Oorspronkelijk hadden we deze route net andersom gepland.

We waren in totaal 46 dagen onderweg: van 29 april tot 13 juni. In die tijd legden we in totaal 6750 kilometer af.  


Inspiratie voor onze reis deden we op uit:

  • verslagen van mede-camperaars, http://camperreisverslagen.nl, vooral uit het verslag van dickencarlavanarnhem, rondreis Spanje 2012 hebben we ideeën opgedaan.
  • uit het boekje Met de Camper door Spanje van Mike en Loes Bisschops 
  • de gids Spanje van National Geograpic, 
  • de gids 100% Andalusië, 
  • ANWB-gidsje Andalusië en 
  • Kosmos-gidsjes Oost-Spanje en Madrid. 
Onze weg vinden we met hulp van Tom-Tom en de wegenatlas Spanje van Marco Polo. 


Campings en camperplaatsen vinden we met hulp van de app van Campercontact, de Acsi gidsen camperplaatsen en Camping Card en de ANWB-Campinggids. Druk hieronder op de knop Volgende om met het reisverslag te beginnen. 

3 opmerkingen: