Met de camper door de Pyreneeën

Naar de Pyreneeën

Van Nuevalos rijden we met de camper via Zaragoza naar de Pyreneeën. Ook Zaragoza schijnt een mooie stad te zijn maar we hebben genoeg stenen en steden gezien; we laten de stad voor wat hij is en beginnen op ons gemak aan de lange tocht naar huis. 

Camperreis Spanje  Dag 41, 42, 43 

De route voert over de A23 naar Huesca en verder over de A22 naar Barbastro aan de voet van de Pyreneeën. De weg gaat grotendeels over een soort hoogvlakte, die her en der wel in cultuur is gebracht. Later begrijpen we dat het droge gebied vaak wordt bevloeid met water uit de grote stuwmeren in de Pyreneeën. Echt vlak is het overigens niet. Soms zie je toch verhogingen in het landschap. Vaak worden die winderige plekken benut voor het grootschalig opwekken van windenergie; we zien heel wat windmolenparken. 
Zes kilometer ten zuiden van Graus vinden we aan de A 123 een plekje op camping Bellavista in een gehucht met de naam La Pueblo de Castro. N 42.30759  E 0.54538 Het is een simpele camping in een soort niemandsland. We hebben gereden: van Nuevalos naar camping Bellavista in La Pueblo de Castro: 273 kilometer 
Het plekje is mooi: aan de overkant van de weg heeft de camping een strandje aan het stuwmeer en om ons heen rijzen de bergen op. 
Aan het strandje van Camping Bellavista in La Pueblo de Castro
De streek is vooral één groot natuurgebied, waar alleen mensen wonen in de stadjes Benasque, Graus en Benabarre. Tussen die plaatsen is het verlaten. Ook op de camping is het rustig. 
Het is warm, heel warm en we blijven er een dagje staan om te lezen en te niksen. 


De bergen door via de Vielha tunnel

We vinden ook dat we genoeg haarspeldbochten hebben gezien en gereden en kiezen de volgende dag voor de eenvoudige route door de Pyreneeën via de N 230 naar Vielha. Het is een mooie route met prachtige vergezichten op de bergen. We passeren meer dan 15 tunneltjes en uiteindelijk de vijf kilometer lange tunnel bij Vielha. Het is een goede weg, die alleen voor de tunnel een lange helling van 8% heeft, die we in de tweede versnelling moeten nemen. Achteraf is dat niet zo verwonderlijk; we hebben problemen met de turbo. 

Door de Pyreneeën
Aan de Franse kant rijden we via de N125 naar de A65 en via de autoroute naar Toulouse. Het laatste gedeelte en de Perepherique Interieur kost ons deze vrijdagnamiddag bijna 2 uur! 
Overnacht op camping Le Rupé, ten noorden van Toulouse. GPS: N 43.65592 E 1.41563Gereden: Van La Pueblo de Castro naar Toulouse: 272 kilometer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten