Zonder tol met camper door Frankrijk

Terugreis door Frankrijk zonder Tol 

We sluiten deze camperreis door Spanje af met een tolvrije tocht door Frankrijk. Daarvoor nemen we vanaf Toulouse weg 820 naar Cahors en verder naar Souillac. Bij oprit 53 nemen we de A20 (tolvrij) via Limoges naar Chateauroux. Camperreis Spanje   i Dag 44, 45, 46 

Echt opschieten doet het natuurlijk niet. De weg voert door slaperige dorpjes, waar we talloze rotondes ronden. Mooi, landelijk en rustgevend is het wel, deze route langs groene velden, akkers en wijngaarden. Opvallend is ook at Frankrijk op het platteland weliswaar ook dun bevolkt is maar toch heel wat meer kleine dorpjes en boerderijen kent dan we in het binnenland van Spanje hebben gezien.  


Overnacht: Camping les Grand Pins in Velles (ACSI-Camping). N46.74156  E 1.62106. De camping ligt een stukje onder Chateauroux. Gereden: 397 kilometer. 

De volgende dag gaat de route verder van Chateauroux naar Neufchatel-en-Bray. We vervolgen de A20 (nog steeds tolvrij) naar Vierzon. Daarvandaan gaan we richting Mennetou en via de D765 naar Chevrey en langs Blois in het Loiregebied. Daarna volgen de D957 naar Vendome en de N10 naar Chartres. Over de dubbelbaans N154 gaan we via Evreux naar Rouen. 

Deze zondagmiddag is het niet moeilijk en ook niet druk om vanaf Louvier de groene borden naar Rouen te volgen en via de D6015 naar de Seine te rijden. Daarvandaan nemen we de tolvrije Autoroute A28. 


Overnacht op de camperplaats Aire de Camping Car Sainte Claire (Campercontact 21950) in Neufchatel, naast de gelijknamige camping. GPS: N49.73731 E 1.42931. Deze camperplaats is echt een aanrader: een verhard stuk om op te parkeren, een grasmatje voor de deur, een keurig gebouwtje met toilet en douche en een prima laad- en losplek voor water. En dat alles voor 12 euro. Betalen kan alleen met creditcard. Eten kan in het restaurant op de camping. Gereden: 434 kilometer. 

De laatste dag rijden we via Abbeveille en Hesdin (D928 en D939) naar Arras. Daarvandaan is het de bekende route via Lille, Gent en Antwerpen naar huis.  


We hebben 410 kilometer gereden. 

Totaal hebben we deze reis 6.740 kilometer gereden.
We zijn 46 dagen onderweg geweest: van vrijdag 29 april tot maandag 13 juni

Geen opmerkingen:

Een reactie posten