Oude cultuur en moderne techniek


  Dag 6 maandag 24 mei

Heel oude cultuur vonden we vandaag in het Nekromantion, 20 kilometer ten zuiden van Parga.
Het kleine dorpje Messomotamo probeert een graantje mee te pikken van de toeristen die hier het vlakbij gelegen Orakel van de Doden komen bezoeken.

Toegegeven, je hebt wat fantasie nodig om om je voor te stellen dat men in de 3e en 4e eeuw voor Christus hier de doden om raad kwam vragen. In volslagen duister werden pelgrims hier destijds naar toe gebracht en dachten ze de stemmen van doden te horen. Vlakbij stroomt de Acheron, de dodenrivier, waar Hermes de doden (nadat ze tol hadden betaald) naar de onderwereld bracht. Nu kun je er boottochtjes maken en liggen er simpele vissersbootjes.

Parga

Veel eigentijdser en toeristischer is Parga, een prachtig aan een baai gelegen stadje, dat voornamelijk uit restaurantjes en winkeltjes bestaat. Hier vinden we een hotelterras met WiFi. Blij met deze moderne techniek bestellen we via internet een Tom-Tom kaart van Griekenland. Dit blijkt alleen te kunnen, samen met alle andere landen van Europa, inclusief Rusland en Turkije. Het opladen duurt met de tergend langzame verbinding drie uur! En diverse consumpties op het verder fraai op zee uitkijkend terras. Maar hierna kunnen we dan ook iedere uithoek en camping vinden.