Door de landelijke Algarve via Loulé naar Mertola

25 september

Loulé

Onze overnachtingsplaats aan de lagune 

We laten vandaag het zuidelijkste deel van Portugal achter ons en richten de blik voorzichtig noordwaarts. Wel rijden we vanaf Tavira via de N270 eerst naar Loulé. Dit stadje ligt nog geen 12 kilometer landinwaarts van de drukke stranden en ademt een heel andere en rustiger sfeer.  Hart van de plaats vormt de in Moorse stijl opgetrokken markt, die van begin 20e eeuw dateert. Het is er kleurig, zoals een markt behoort te zijn. Vlakbij de markt smullen we nog een keer van gegrilde sardientjes in een vooral door Portugezen bezochte  plaatselijke voetbalkroeg, annex restaurant. Tussen alle voetbalsjaals signaleren we er ook een van Feynoord!












Kurkeiken

Daarna rijden we door een ruig en nauwelijks bevolkt gebied noordoostwaarts, naar Mertola.
Het wordt een prachtige tocht, eerst nog  langs fruitteelt en olijfbomen, later vooral langs kurkeiken. Gedurende de hele tocht langs en door de heuvels en hoogvlakte komen we nauwelijks een levende ziel tegen. 







We houden uiteindelijk halt in Mertola aan de Guidianarivier, niet ver van de Spaanse grens. Het plaatsje wordt gedomineerd door een van oorsprong Moors kasteel. Vlakbij ligt een met spitse zuiltjes versierde kerk, die gebouwd is op en met restanten van een moskee.

Onze nachtplaats is in Mertola, aan de rivier. 
campercontact.sitenr. 12238        N 37.63889,  W -7.66112  

We hebben vandaag 130 kilometer gereden. 

Het weer is zonnig en tussen de 25 en 30 graden.  

                                              Ga verder in achterland van Alentejo en Evora