Met de camper langs de Rijn

Minireisje langs de Rijn              

14 en 15 april

Vervolg van de terugreis van de tocht met de camper naar Wenen en Budapest
We besluiten tot een minireisje met de camper langs de Rijn. 

Maar dit tripje langs de Rijn is ook goed te combineren met de campertocht-naar-Hessen. Eltville am Rhein ligt niet ver van Wiesbaden, het beginpunt van die campertocht.

We zijn in de middag van 14 april in Eltville am Rhein en zetten de camper op de camperplaats aldaar (.campercontact. nr 18692)  N 50.02918,  E 8.12793. 
De camperplaats ligt tegenover de Lidl, waar we ’s morgens verse broodjes halen.

Eltville www.eltville.de is een aardig wijnplaatsje aan de Rijn, waar we wat rondlopen. Jammer genoeg begint het te miezeren, zodat een glaasje op een terras niet meer lokt. 


Eltville am Rheim
Eltville am Rhein
Eltville am Rhein
Eltville am Rhein Hoewel het ook de volgende morgen nog koud en guur is, hebben we ons in het hoofd gezet nu toch echt eens langs de Rijn te rijden. 

Rudesheim

Onze eerste stop is Rudesheim, een mooi plaatsje met sfeervolle straatjes met vakwerkhuizen. En ze schenken er Rudesheimer Kaffee en dat smaakt met dit weer! Ook is er een aardig museum van muziekdozen en pierementen. Ze klinken niet allemaal even zuiver maar grappig is het wel. 

Rudesheim
RudesheimRudesheim
Rudesheim


mechanische piano in museum Rudesheim
Mechanische piano in museum Rudesheim

Koblenz

We blijven op de Rechter Rheinufer, rijden langs de Lorelei en komen in de middag aan in Koblenz. We vinden een plaatsje op de parkeerplaats in Koblenz  N 50.365592 - E 7.5740004

Daarvandaan is het zo’n 20 minuten lopen naar de stad en het Deutsches Eck, de plaats waar Rijn en Moezel samen vloeien.
Koblenz


Koblenz


Koblenz


Deutsches Eck


16 april, woensdag . rijden we naar huis.