Van Budapest tot Regensburg langs de Donau

Met de camper langs de Donau


12 april zaterdag

Op de terugreis van Budapest naar Oostenrijk en Duitsland volgen we met de camper zo goed en zo kwaad als het gaat de Donau, die hier lieflijk stroomt.


Langs de Donau in Hongarije


Met de camper langs de Donau


Langs de Donau

We overnachten op .camping Klosterneuburg, .In der Au, 3400 Klosterneuburg,  een stukje voorbij Wenen. De campingmevrouw vindt het wel gek dat we niet naar Wenen willen, maar ja, daar zijn we net 4,5 dag geweest. En misschien was het achteraf ook wel een goed idee geweest om hier te overnachtn voor ons bezoek aan Wenen. 

13 april zondag
We rijden langs de Donau richting Passau. Vooral het laatste stuk, van Linz naar Passau is erg mooi. Helaas zit het weer niet mee, zodat het niet lokt om te stoppen en foto’s te maken. We vervolgen de Donautocht tot Winzer; Daar gaan we verder via de Autobahn naar Regensburg. Bij elkaar ruim 450 kilometer.
Overnacht op camping in Regensburg, .Azur-camping.RegensburgWeinweg 40, 
D - 93049 Regensburg

14 april maandag
Het regent en we laten Regensburg en de Donau voor wat deze zijn en besluiten verder te gaan richting Rijn. Het lijkt wel of de Duitsers altijd werken aan de A3 en ook deze keer staan we regelmatig stil of is het langzaam rijden wegens wegwerkzaamheden.
We rijden door tot Eltville am Rhein en vinden daar een plaatsje op de camperplaats. Campercontact.nr 18692  N 50.02918,  E 8.12793 Ga verder met Minireisje langs de Rijn