Van Kristiansand via Hirtshals naar huis

8, 9 en 10 juli,      Dag 33,34,35

We moeten een uur voor vertrek bij de bootterminal van Fjordline in Kristiansand zijn en dat blijkt niet overdreven.  In een efficiënt tempo worden alle auto’s en campers in rijen gedirigeerd. Als de boot aankomt wordt nog tijdens het ontschepen al weer met het laden begonnen.  De boot vertrekt op tijd en in precies twee uur en een kwartier zijn we in Hirtshals in Denemarken.
Vanaf hier is het nog precies 1002 kilometer naar huis. We rijden nog een paar honderd kilometer naar een camping bij Skaldenborg in Denemarken.

De volgende dag passeren we na zo’n 600 kilometer de grens Duitsland/Nederland. Nier ver van de grens vinden we een plekje op camping Dennenlust, waar we – tussen de Tukkers – het Nederlands elftal de halve finale tegen Argentinië zien verliezen. www.recreatieoord-dennenlust.nl

De laatste dag draaien we op ons gemak  de laatste paar honderd kilometer naar huis onder de wielen door.  


Conclusie

We hebben deze reis in 35 dagen 5150 kilometer gereden, waarvan ca. 2000 heen en terug naar Hirtshals. We waren precies 31 dagen in Noorwegen. De meeste tijd hebben we goed weer gehad; allee in Geiranger regende het echt. Ook de laatste dagen liet het weer het wat afweten en hadden we veel bewolking met zo nu en dan een bui.