Met de camper in Amiens

Frankrijk – met camper langs de Loire 

Precies 13 dagen hebben we voor een korte campertrip. We kiezen voor Frankrijk en bezoeken daar Amiens, enige kastelen langs de Loire en tenslotte in Albert het museum dat de Slag om de Somme in 1916 herdenkt. We maken deze trip in september 2012. 


Dag 1 11 september

Amiens

We rijden vanaf huis via Antwerpen, Gent, Lille, Arras met de camper naar Amiens. 

Overnachten doen we op Camping Parc des Cygnes We hebben nog campingcheques en deze camping accepteert die (toen nog). Tegenwoordig kun je er met de ACSI-kaart terecht. (tarief 19,80 euro). De camping is wel een beetje in verval maar een prima uitvalsbasis voor bezoek aan Amiens. We blijven er twee nachten staan. 

Dag 2 12 september

Vanaf camping Parc des Cygnes gaan we op de fiets naar Amiens. (rechtsaf van de camping, na 200 meter linksaf langs kanaal). Vervolgens fietsen we ca. 5 kilometer, zo’n 20 minuten onder de schaduwrijke bomen langs het kanaal, zo naar het centrum van de stad. 

Kathedraal

Natuurlijk bezoeken we er de kathedraal. De kathedraal van Amiens is twee maal zo groot als de Notre Dame in Parijs en geldt als een van de mooiste kathedralen van Europa. Of dat zo is, durven we niet te zeggen maar de enorme kerk staat natuurlijk niet voor niets op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Vooral het interieur is door zijn grootte en hoogte imponerend. Ook is er prachtig houtsnijwerk te zien en hebben enige mooie, oude gebrandschilderde ramen oorlogsgeweld overleefd. 

Kathedraal Amiens 


Detail kathedraal Amiens


Na dit bezoek slenteren we door de wijk St. Leu, vlakbij de kathedraal. Dit is een oud en sfeervol stuk Amiens met kleine huisjes, smalle straatjes en veel cafeetjes en restaurantjes langs het water. 
Wijk Saint Leu, Amiens. Foto: Visit-Amiens.com
Behalve de kathedraal, de kleurrijke straatjes in de wijk Saint-Leu en het autovrije winkelgebied is er in Amiens meer te zien, onder andere het huis waar Jules Verne heeft gewoond en het appartementsgebouw van Perret.
Tip: Via www.euroreizen.be kun je een gratis stadswandeling downloaden en uitprinten, die langs de bezienswaardigheden voert. 

Aan het einde van de middag fietsen we weer terug naar de camping.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten