> Engeland/Schotland/Ierland | Slakken op reis

Engeland/Schotland/Ierland

Met de camper door Engeland


In 2017 maken we een campertocht door Noord-Engeland. We bezoeken de Nationale Parken Yorkshire Moors, Yorkshire Dales en het Lakes District. We doen York en Castle Howard aan en wandelen een stukje langs de Romeinse Hadrianus Wall. 

Na het bezoek aan Engeland reizen we door naar Ierland. Zie hieronder. 

Het verslag van deze campertocht door Engeland vind je onder Met de camper in Noord-Engeland 


Met de camper door Ierland

In 2016 gaan we met de camper naar Ierland. We nemen naar en van Engeland de route Rotterdam-Hull. Op de heenweg rijden we van Hull naar Cairnryan in Schotland en varen we naar Larne in Noord-Ierland. Voor de terugweg gebruiken we de boot van Dublin naar Holyhead. In 2017 nemen we dezelfde overtochten. 

In 2016  rijden we tegen de klok in van Belfast langs de kust van Noord-Ierland. Daarna volgen we vanaf county Donegal de West Atlantic Way naar het zuiden. We volgen de bordjes tot en met de Ring of Kerry. 
Daarna komen we nog in Cobh (bij Cork), Kilkenny en de Wicklow Mountains. 

In 2017 rijden we de ontbrekende stukken Wild Atlantic Way in Donegal en de zuidelijke schiereilanden. Ook bezoeken we de kastelen van Bunratty en Blarney en komen we bij de Rock of Kashel en het prehistorische Newgrange.

Het verslag van 2016 staat op Met de camper door Ierland

Het verslag van 2017 vind je op Met de camper door Ierland 2017

Met de camper door Schotland

Met de camper door Schotland

In 2012 gaan we met de camper naar Schotland . 
Voor de overtocht hebben we vroeg in het jaar een voordelige overtocht geboekt voor de boot Duinkerken-Dover. Van Dover  reizen we door Engeland naar het Lakes-District. 

Daarna gaat de reis richting Schotland. We nemen de tijd en rijden in vier weken globaal de route Carlisle - Gretna Green - Loch Lomond - Oban - fort William - Island Skye - Ullapool - Durness  - Tongue - Inverness - LochNess - Pitlochry - St. Andrews - Edinburgh. 


Link naar het reisverslag Met de camper door Schotland