Op weg naar de laars

7 juni   Dag 25

We verlaten p Sicilië na een week met auto en caravan de eenvoudige camping La Zigara. In zo’n anderhalf uur rijden we daarvandaan naar Messina, waar we vanaf de laatste afslag van de Autostrada de borden naar de boot naar San Giovanni volgen. 

Ter plekke kopen we kaartjes (65 euro voor drie personen, auto en caravan. Inmiddels (2017) ca. 95 euro voor camper met 2 personen). 

De veerboot blijkt een oude pont uit Nederland te zijn. De oude naam (Koningin Beatrix) kun je nog lezen. Er gaat om de 40 minuten een ferry en de overtocht duurt nog geen half uur en kort na de middag rijden we in San Giovanni de pont af en op de A3. 

De tocht over de Autostrada gaat vlot genoeg maar dan wordt het wat tobben. De uitgezochte camping in Pizzo blijkt in de eerste plaats al moeilijk te vinden en in de tweede plaats nog niet voor het seizoen geopend. Mensen in een nabij gelegen bar vertellen ons dat dat voor de meeste campings in Calabrië geldt. En er zijn er al niet veel! We besluiten uiteindelijk door te rijden over de SS 18 naar Praia a Mare, waar twee ASCI-campings zijn, die in ieder geval open zijn. Het is een goede, vlakke weg, waar je maximaal 70 km mag.

Voorbij Paola zien we wel enkele campings, die open zijn maar wij rijden door naar Praia a Mare, waar we (twee uur rijden vanaf Pizzo) terecht komen op de zeer grote camping La Mantinera, voorzien van tal van voorzieningen. De plaatsen zijn klein en het sanitair wel netjes maar eenvoudig, zeker voor zo’n luxe aandoende camping. We besluiten er de dag in het campingrestaurant met het menu van de dag (17,50 per persoon, inclusief water en wijn).