Oostkust voor de kenners

5 en 6 juni   Dag 23 en 24

Met zus beleven we een ‘sentimental journey’. Ook nu weer blijkt dat je een streek anders beleeft als je die bezoekt met iemand die er woont of er – zoals in dit geval – heeft gewoond. We komen nu door plaatsjes, die we alleen nooit hadden bezocht.

We komen door Stazzo en bezoeken Acitrezza, waar zus heeft gewoond. Ze vertelt hoe de Italianen op zondag ’s morgens naar het strand gaan en ’s middags uitgebreid gaan eten. Wij volgen dat voorbeeld – samen met vele Italianen en lunchen met zwarte pasta en allerlei schepdieren, lekker buiten op een terras, met zicht op zee, in Capa Molini. Dergelijke gezellige gelegenheden hebben we tot dusverre nodige gemist hier op Sicilie maar nu toch gevonden. We moeten er boven in het dorp voor parkeren, zo druk is het, maar dat deert ons niet. Ook in Agi Castello blijkt het gezellig. Volgens zus is het wel veel drukker dan vroeger.

Oostkust SicilieZondagslunch ïn SicilieNog een dagje Taormina

Dat geldt eens te meer voor Taormina, waar we de volgende dag ook nog gedrieën gaan kijken. Deze keer zwerven we ook door de achteraf-straatjes maar Taormina is onbetwist het meest toeristisch van alle plaatsen die we hier hebben bezocht. De koffie bij Mokambo wordt opgeluisterd met muziek van een tweetal vrolijke straatmuzikanten maar is ook meteen de duurste die we deze vakantie hebben gedronken (4 euro per kop).

Op zus’verzoek zoeken we ook de golfbaan op in Linguaglossa en dat blijkt een fraai gelegen baan bij een vroeger wijngoed. De middag brengen we verder door op het strand bij de camping.

De volgende dag rijden we naar Messina en verlaten we via een korte overtocht het eiland.


Ga verder met Zuid-Italie