Camperreis Portugal: Van Bordeaux naar Bidart en Bilbao

Camperreis Portugal  2013  Dag 3 en 4  27 en 28 augustus 

Van Bordeaux naar Bidart

Na twee lange reisdagen hebben we er vandaag na een halve dag genoeg van. Na een late start zetten we de camper in de middag op de handrem op ASCI-camping Ur-Onea in Bidart, even ten zuiden van Biarritz. We wandelen naar het centrum van dit plaatsje,  waar deze dinsdagmiddag een kleine markt met streekproducten wordt gehouden. Altijd leuk en lekker. Vanaf het hooggelegen centrum is het strand via trappen naar beneden bereikbaar. Daar amuseren we ons in de zon en onder een blauwe lucht met het kijken naar de tientallen surfers, die zich staande proberen te houden op de golven.Morgen rijden we verder naar Bilbao in Spanje.

We hebben vandaag 205 kilometer gereden.28 augustus  Dag 4 

Bilbao (Spanje)


Daar lopen we dan, als twee verzopen katten in Bilbao. Er hangt deze middag een enorme donderwolk boven de stad, waar de regen uit gutst. Schuilend onder afdakjes en strak langs de gevels lopend, rennen we door de oude stad om ons met de metro in de buurt van het Guggenheimmuseum te laten afzetten. Dit museum is het hoofddoel van ons bezoek aan deze Noord-Spaanse, Baskische stad. Alleen al de buitenkant met zijn organische vormen en titanium bekleding is een bezoek waard. Van binnen (fotograferen verboden, helaas) is het al even bijzonder met tal van enorme en wat kleinere tentoonstellingsruimten. Het museum herbergt moderne kunst, waaronder enorme plaatstalen installaties en een serie grote vrouwenportretten. We brengen er een flink deel van de middag door. Daarna lopen we over een met bomen omzoomde  winkelstraat terug naar het busstation. Gelukkig is het inmiddels droog geworden en krijgen we onder een waterig zonnetje een glimp te zien van het Spaanse leven. Het is gezellig druk in deze winkelstraat, waar de winkels tot 9 uur open zijn. De lokale bus 58 brengt ons in de vroege avond weer terug naar de hoog op een berg gelegen camperplaats, waar we vanuit de camper een prachtig zicht op de stad hebben. 
Rond de middag zijn we hier aangekomen, na een rit van zo’n 140 kilometer vanuit het zuidelijkste puntje van Frankrijk door en langs de groene bergen in Noord-Spanje.

Overnacht: .campercontact.site nr. 10426      N 43.25962,  W -2.96353