Noord-Spanje: van Bilbao naar Burgos en verder naar Valladolid

Camperreis Portugal 2013   Dag 5  29 augustus  

Na gisteravond nog te hebben genoten van het sprookjesachtige uitzicht op de vele lichtjes van de stad onder ons, vertrekken we deze morgen weer van de camperplaats in Bilbao. Tom-Tom stuurt ons langs de hellingen naar beneden en door een wir-war van straten naar het centrum van Bilbao. Gelukkig zien we daar de bekende blauwe borden met ‘alle richtingen’ naar de Auroroute en laveren we de stad uit. 

We verlaten de autosnelweg  al gauw en rijden via de A 625 en de N1 naar Burgos. Vooral de A625 blijkt een prachtige route die ons langs groene bergen en landbouwgronden voert en door piepkleine dorpjes, waar de tijd wel lijkt stil te hebben gestaan. Na een spectaculair stuk over een bergrug, vol haarspeldbochten, waar Job – al schakelend – de camper steeds behendig doorheen stuurt, rijden we door een mooi natuurgebied op de hoogvlakte.  


Burgos

Burgos blijkt een aantrekkelijke stad. We parkeren er op een groot parkeerterrein met een aantal camperplaatsen vlakbij het centrum. Langs de rivier ligt een wandelesplanade met een dubbele rij prachtige oude bomen. Door die lommerrijke laan wandelen we naar de kathedraal,  een prachtig bouwwerk, vol met op kant lijkende versieringen. Binnen is de ene kapel nog mooier versierd dan de andere. We zien prachtige altaarstukken vol bladgoud en veelkleurig beschilderde houtsnijwerken. Ronduit grandioos zijn de dakgewelven met lichtkoepel in zowel de kathedraal als in een van de kapellen. 


Al met al brengen we er enige uren door. Nadien klimmen we nog naar het hoog boven de gotische stad gelegen kasteel. 
Overnachten op de parkeerplaats lijkt ons minder aangenaam. Daarom rijden we -  na boodschappen te hebben gedaan - nog door naar camping Cubillas tussen Palencia en Vallendolid. Het Spaanse leven komt weliswaar na 5.00 uur ’s middags nog op gang maar wij vinden deze stop, dik na 8.00 uur, best aan de late kant!

We hebben vandaag 280 kilometer gereden.

Overnacht: www.campingcubillas.com  
Address: A-62 Km. 102  47240 Valladolid