Camperreis Portugal: Van Cubillas de Santa Marta naar Lago de Sanabria

Camperreis Portugal  2013   Dag 6 30 augustus 

We wisten het al: de reis met de camper naar Portugal is lang en ver. Vandaag schuiven we in Noord-Spanje in een halve dag weer 230 kilometer op naar het Westen. Daarmee naderen we het begin van onze rondreis door Portugal, want we zijn nu ten Noorden van dat land gekomen en niet ver van de grens.

De rit van  deze vrijdag door het Noord-Spaanse land gaat  vele slaperige kilometers door een uitgestrekt en dunbevolkt landbouwgebied. We zien langs de N610 weer veel geoogste graanvelden en akkers met zonnebloemen. Daar tussendoor zo nu en dan een paar huizen en hoogspanningsmasten. Verderop naar het westen wordt het wat groener en komen we in een natuurgebied. Diep in dit natuurgebied, in de buurt van Pueblo de Sanabria vinden we na  de middag een plaatsje op de ASCI-camping aan het Lago de Sanabria. 

We staan er heerlijk tussen de bomen en vlakbij het meertje. Een meer dat overigens door blusvliegtuigen kan worden gebruikt om water te laden om mogelijke bosbranden te blussen, zo lezen we op een bord aan de oever. Die vliegtuigen hebben we gelukkig niet gezien tijdens deze  rustige lees- en luiermiddag.
Bijschrift toevoegen

We hebben vandaag 230 kilometer gereden.


Het weer is zonnig en rond de 25 graden

Overnacht:www.campingzamora.es  GPS: 
Latitud: 42.049934  Longitud: -6.630437

                                                                    Verder naar Bom Jesus, Porto en Douro-vallei