Kerstballen en Speelgoedmuseum

Kerstballen en speelgoedmuseum

Bijtijds vertrekken we op de achtste dag van onze camperreis door Sachseen en Thuringen uit Plauen richting glasstadje Lauscha. Het wordt een mooie route van ruim 100 kilometer, die ons in ruim 2,5 uur over ‘gele’ weggetjes dwars door het Thuringer Wald voert. 

Dag 8 Maandag 16 april 

Lauscha

We komen in Lauscha gericht voor kerstversiering en die vinden we deels bij een klein bedrijfje in de Kreuzstrasse en deels bij het veel grotere Krebs Glas. 

We schreven hier over in het artikel Kerstversiering zoeken in Oost Duitsland

Sonneberg

In de loop van de middag rijden we in zo’n drie kwartier door naar het 20 kilometer verderop liggende Sonneberg. Daar willen we het Speelgoedmuseum bezoeken maar dat is helaas dicht op maandag. 

Erg interessant vinden we Sonneberg verder niet. Het plaatsje is de DDR-aanblik nauwelijks ontstegen. We eten en drinken er bij een plaatselijke kroeg en overnachten daar op het parkeerterrein. 


Dag 9 Dinsdag 17 april. 

Speelgoedmuseum

Na een koude nacht op het parkeerterrein in Sonneberg gaan we alsnog naar het Speelgoedmuseum (gaat om 10.00 uur open). Dat is leuk en interessant. We leren er dat In Sonnenberg vroeger vroeger vooral veel poppen werden gemaakt. Hele families waren daar mee bezig. De poppenogen kwamen uit het nabij gelegen Lauscha. Behalve de nodige poppen is er in het museum nog meer speelgoed te zien, variërend van een theatertje tot blikken opwindspeelgoed. We brengen er met plezier de ochtend door. 

Speelgoedmuseum in Sonneberg. Foto: Azrahel, Commons Wikimedia


Speelgoedmuseum Sonnnberg

Rond de middag vertrekken we richting Meiningen en rijden daarvandaan door het Thuringer Wald richting Bad Hersfeld. 


Overnacht:We rijden door tot voorbij Kassel, afrit 66 en overnachten bij de camperplaats bij Bad Arolsen aan de Twistestausee (uit boekje Campings onderweg).www.campercontact.com/no. 11830/ GPS: N 51.38402,  E 9.06528  Prachtige plek met zicht op het stuwmeer. Het zal in de zomer niet lukken, maar nu staan we eerste rang. 
Gereden: circa 285 kilometer 


Dag 10 Woensdag 18 april. 

Op ons gemak via Dortmund, Essen en Arnhem de circa 380 kilometer naar huis gereden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten