> Amerika | Slakken op reis

Amerika


We hebben vier camperreizen door Amerika gemaakt. 
Klik op de banners hieronder om rechtstreeks naar het desbetreffende verslag te gaan. 


Van kust-naar-kust per camper

In oktober 2017 brengen we in vier weken een camper van San Francisco aan de West-kust naar Orlando in Florida, (bijna) aan de Oostkust. We komen in Yosemite NP, Death Valley en Las Vegas, Tucson in Zuid-Arizona, rijden via New Mexico naar Texas en bezoeken daar Big Bend NP, San Antonio en de Hill Country en rijden vanaf Austin naar Natchez in de staat Mississippi. In Louisiana bezoeken we plantages en de stad New Orleans en in Alabama de USS Alabama. Daarna rijden we via de pandhandle van Florida naar Orlando. 

Klik Amerika-coast-to-coast voor het verslag. 


 2013 - Route 66 per Camper

Route 66 per camper

Deze derde camperreis door Amerika vloeit voort uit de aanbieding van Roadbear om een nieuwe camper op te halen bij de fabriek in Middlebury (225 km ten oosten van Chicago) en die naar een van de verhuurstations te brengen. 
Omdat het nog vroeg in het jaar is, kiezen we voor een wat zuidelijker route. En ja, dan kom je al gauw uit op de moeder van alle Amerikaanse wegen: route 66. We rijden (bijna)  de gehele route van Chicago, dwars over het continent naar Los Angeles.
Als een soort 'bonus' rijden we daarna nog in twee dagen over highway 1, langs de kust, naar San Francisco.


De reis voert door acht staten: Illinois, Missouri, Kansas, Oklahomo, Texas, New Mexico, Arizona en California.


Tegenwoordig zijn stukken van de oude weg vergaan of vervangen door de Interstate. Daar waar dat niet is gebeurd, is het mogelijk nog flinke delen van het oude tracé te rijden. Die voert door dorpen en steden, langs oude benzinepompen, reclame-uitingen, bijzondere winkels, motels, diners en musea. 

Amerika per camper 2009


Op dit blog staat  een verslag van onze tweede reis per camper door Amerika.


 2009 - Rondje West-Amerika per Camper

We starten in Denver en bezoeken achtereenvolgens de Rocky Mountains, South Dakota, Yellowstone, Salt Lake City, Moab, Mesa Verde, Durango,  Santa Fé en Colorado Springs.
We besluiten onze reis met een bezoek aan New York.Amerika per camper 2008


2008 - Met de Camper door Parken in West-Amerika

Op dit blog staat een verslag van onze eerste camperreis naar Amerika. 


Dit is een trektocht langs de beroemde parken in het Westen.  We halen de camper op in Las Vegas en brengen deze daar 24 dagen later weer terug. 
De globale route: 
Las Vegas – Death Valley – Yosemite – Monterey – Pacific Coast – Los Angeles – Palm Springs – Joshua Tree – Sedona – Grand Canyon – Page – Monument Valley – Moab – Bryce – Zion – Las Vegas.