Erice en tempel van Segesta

21 mei   Dag 8

We staan nog steeds op camping La Playa in Isola, Sicilie

Erice

Het weer varieert vandaag tussen bewolkt en druilerig met zo nu en dan een bui. We laten ons niet uit het veld slaan en rijden westwaarts, naar Erice, vlakbij Trapani.
Erice is een hooggelegen, ommuurd, Middeleeuws stadje. Met zonnig weer moet het zeker een feest zijn door de smalle, met keitjes belegde straatjes te lopen.

Het stadje wemelt van de kerken en andere historische gebouwen, in de straatjes afgewisseld met restaurantjes en kleurige winkeltjes met onder meer aardewerk.

In de druilregen is het helaas toch wat grauw. We troosten ons met koffie en de plaatselijke lekkernijen: amandelkoekjes in tal van variëteiten.


Tempel van Segesta

Door het glooiende binnenland met wijngaarden en uitbundig bloeiende bermen rijden we naar de tempel van Segesta. Zo’n anderhalve kilometer hoger ligt ook nog een klein theater. De ooit door de Grieken gebouwde tempel ligt prachtig tussen de heuvels en is meer in tact dan de tempels die we vorig jaar in Griekenland hebben gezien. Ook vanuit het theater heb je een prachtig gezicht op de heuvels in de omgeving.

Over de autoroute zijn we in een uurtje weer terug op de camping. 

Parkeren en overnachten met de camper kan bij Erice

Campercontact no. 7957 GPS: N 38.04048,  E 12.58471 Een mix-parkeerterrein waar je voor 5 euro mag parkeren en overnachten.  Er is een smalle, steile oprit, maar zelfs bussen zien kans die te nemen. De parking ligt op ca. 500 meter van het centrum. In de zomer rijdt er een busje.
Er is nog een mixparking aan de Via S. Giovanni, 15. Campercontact 53556 GPS N 38.03739,  E 12.59012. Je mag er overnachten, maar geen campinggedrag. Van 8-24. uur een euro per uur. 's nachts gratis.