Lago Maggiore

 22 t/m 24 juni  Dag 40 t/m 42

Met caravan (of camper) bij Lago Maggiore

Zo’n 125 jaar geleden had de Engelse koningin Victoria een zomerverblijf aan het Lago Maggiore. Meer welgestelden streken er neer en bouwden er enorme villa’s aan de rand van het meer. Sinds een halve eeuw is het gebied een geliefd vakantieoord voor velen. Wij waren er echter nog nooit en besluiten deze omissie op onze terugreis goed te maken.

Rond het Lago Maggiore zijn talloze campings en vele daarvan accepteren in het voor- en naseizoen de ACSI-card. Wij komen terecht op Camping Lago Maggiore ten zuiden van Arona, aan de zuidkant van het meer. We kiezen hiervoor, omdat deze camping maar een paar kilometer van de autostrada ligt. De camping heeft een eigen toegang naar de oever van het meer. Dat ‘strand’ is in feite een ligweide, met een schuine helling naar het water. In het hoogseizoen zal het rondom het meer, op de campings en op de strandjes ongetwijfeld overvol zijn, maar nu is het er nog wonderlijk rustig. We hebben de ligweide – op wat jongelui na – voor ons zelf.

Lago Maggiore
Lago Maggiore

Lago Maggiore
Lago Maggiore

oude villa aan het Lago Maggiore
Oude villa aan het Lago Maggore

Het verbaast ons niet, dat het meer al decennia lang toeristen trekt. De omgeving is mooi en lieflijk; het meer ligt er onder een zwak zonnetje spiegelend bij, omzoomd door blauw/groene bergen. 

Langs het meer rijdend komen we door aardige plaatsjes , zoals Stresa, Baveno en Verbania. We zien bloeiende hortensia’s en prachtige, oude villa’s, die deels in gebruik zijn als hotel. Je kunt hier best een tijdje zoet brengen, afwisselend luierend, zwemmend en rond kijkend. 

Hiervandaan rijden we vervolgens in twee dagen naar huis.