Langs de Westelijke Algarve

21 en 22 september

Meest westelijk: Kaap de Sao Vincento

Waar we een paar dagen geleden de meest westelijke punt van het Europese continent hebben gezien, is het zaterdag 21 september  de beurt aan de meest zuid-westelijke kaap: Kaap de Sao Vincento, westelijk van Sagres in de Algarve. Deze punt is wél door de toeristen en de daar op afkomende uitbaters ontdekt. Een worstverkoper met humor brengt er de laatste ‘Bratwurst vor America’ aan de man. De zee is vandaag rustig maar op foto’s zien we hoe het hier kan spoken en de golven boven de 75 meter hoge klif kunnen uitslaan. 


Nu we toch in de buurt zijn, lopen we ook nog het in de zon blakerende fort rond op de nog zuidelijker liggende kaap bij Sagres.

We zijn hier gekomen  door vanaf Odeceixe parallel aan de kust te rijden met zo nu en dan uitstapjes echt naar  de kust. Het is een mooie tocht langs smalle weggetjes, waarbij we tegen de heuvels geplakte witte dorpjes passeren.

Dit was ons uitzicht vanaf de camperplaats in Odeceixe
Droomplaatsje

Een droomplaatsje voor de middag en avond vinden we op deze zonnige dag nog wat kilometers westelijker,  bij het strand van Salena. Een paar meter onder ons ligt een zandstrandje en zo’n tien meter bij ons vandaan rollen de golven het strand op. En ook bij een relatief kalme zee gebeurt dat niet stil en zoetjes maar horen we in een steeds aanzwellend en weer afnemend ritme de zee bulderend op het land afkomen.
Dit droomplaatsje op de eerste rang laten we niet graag los en ook zondag genieten we hier van de zon, de zee en het uitzicht. We moeten echter wel water laden en lossen en daarom rijden we in de namiddag naar Albufeira, waar we een plaatsje vinden op camping Albufeira, Estr. de Ferreiras, 8200-555 Albufeira, Portugal.

We hebben vandaag 69 kilometer gereden.


.