Salamanca

Campereis Portugal 2013   30 september

Sfeer proeven in Salamanca

Vanaf de Portugese grens is het door het uitgestrekte, saaie Noord-Spaanse land zo’n 120 kilometer naar Salamanca. De torens van de kathedraal en de universiteit wenken ons al van verre. Het blijkt een aangename stad, waar de vele studenten voor een levendige en jonge sfeer zorgen. 

We zwerven er met veel plezier een halve dag  langs de okergele gebouwen en laten ons door een toeristentreintje langs alle hoogtepunten voeren. Tegelijkertijd hebben we de laatste weken zoveel moois en ouds gezien, dat we het echte en uitgebreide bezichtigen van alle bezienswaardigheden bewaren voor een volgende keer. Sfeer proeven vinden we vandaag genoeg.


In de namiddag rijden we nog verder naar Burgos, waar we een overnachtingsplek vinden op ASCI-www.campingburgos.com  (camping Fuentes Blancas) , dicht bij de stad.                 42º 20' 28  "N  3º 29' 29"W   Op de heenweg hebben we Burgos  al bezocht, dus dat doen we op deze terugreis niet. . 

We hebben vandaag 360 kilometer gereden. Het weer is wisselend bewolkt met een temperatuur van rond de 20 graden. We zijn volgens TomTom nog 1470 kilometer van huis.

Dit worden er echter beduidend meer, omdat we morgen bij Biarritz rechtsaf slaan en Frankrijk ten Noorden van de Pyreneeën oversteken om Peter te bezoeken in LeBarcares