Lange aanrijroute naar West-Balkan

Met de camper naar West-Balkan  

We willen met de camper naar de West-Balkan en die ligt niet naast de deur als je in West-Nederland woont. We doen 2,5 dag over de 1230 kilometer naar Ptuj in Slovenië. 

Alternatief:Je zou voor een andere aanrijroute ook met de camper naar Wenen en Budapest  kunnen gaan. Daarna van Budapest  zuidwaarts door Hongarije naar Belgrado. 

Dag 1 t/m 3    22, 23, 24 mei


Onze reis begint vrijdag 22 mei 2015
Paspoorten en creditcards? Check. 
Kaarten en gidsen? Check. 
Pindakaas en hagelslag? Check. 
En zo checken we 1001 dingen. En nog een paar meer deze keer, want via Holidaylink - vakantieoppas komt een familie op huis en tuin en bovenal op poes Matsy passen. De familie arriveert na ons vertrek en we willen het huis natuurlijk wel spic en span achterlaten voordat we vrijdag om 9.30 uur de deur achter ons dicht trekken.

Hoewel we soms graag als slakken rustig aan binnenwegen zoeken, kiezen we nu toch voor de Duitse Autobahn. Via Venlo, Keulen rijden we over de Rechtsrheinische Autobahn A3 via Frankfurt naar Wurzburg. Zo’n 20 kilometer later vinden we rond 18.00 uur een plaatsje op http://www.camping-mainblick.de in Schwarzach-Schwarzenau 

Hoewel we veel files verwachtten, is dat vandaag mee gevallen en kijken we terug op een voorspoedige tocht langs en door het groene, glooiende en weidse Duitse landschap.
We hebben vandaag 555 kilometer gereden. 

Dat er geen files zijn kunnen we zaterdag 23 mei  niet zeggen. Voor en na Nürnberg staan we soms stil en rijden we soms stapvoets verder.  Het schiet niet op en bovendien reizen na Passau donkere wolken en kletterende regen met ons mee. Kort voor Graz in Oostenrijk houden we het na 19.00 uur voor gezien en zetten de camper op de handrem op de kleine  camping-lanzmaierhof in Frohnleiten.  We staan er in een boomgaardje achter een oud hotel, annex restaurant.

Het is allemaal wat vergane glorie maar de vriendelijkheid van de gastheer maakt alles goed. Zoals in Fawlty Towers vervult hij meerdere rollen en verandert hij met behulp van een wit jasje van gastheer in kok. Met verve bereidt hij in die rol voor ons een eenvoudige maar voedzame (en lekkere) maaltijd: verse, plat geslagen cordon bleus met sla.
We hebben vandaag 559 kilometer gereden.

Ptuj

Zondag 24 mei resten ons dan nog slechts 120 kilometer naar camping-terme in ptuj  in Slovenië. (ACSI—camping). campercontact. nr 10077

Vlakbij de camping ligt een uitgestrekt complex met vele zwembaden met glijbanen en dergelijke. Dat laten we voor wat het is, ook omdat zon en wolken elkaar vandaag afwisselen. In plaats daarvan wandelen we ‘s middags langs de rivier in een klein half uur naar het dorp Ptuj. Het is duidelijk een oud stadje, waar boven een kasteel torent. De Slovenen doen ook erg hun best om het toeristen naar de zin te maken met kamers, B&B , terrasjes en ijssalons. We treffen het, want deze dagen is in het dorp een soort zomermarkt gaande. Er staan kraampjes met lokale producten, de bewoners ontmoeten elkaar met glazen wijn en het plaatselijke koortje zingt. Een feestelijke zondagmiddag dus.


24-05-2015 Ptuj
24-05-2015 Ptuj24-05-2015 Ptuj
                                                                                                                          Ga verder in Servië