Met de camper (weer) in Ierland

Na onze reis door Ierland in 2016 gaan we ook in 2017 voor drie weken naar dit groene eiland. 
We komen weer met de camper in Noord-Ierland na onze reis door Engeland. 

Vanaf het Lakes District zijn we gereisd naar Noord-Schotland, waar we in  Cairnryan de boot nemen naar Larne in Noord-Ierland. . 

Voor Ierland hebben we ons net als vorig jaar inspiratie opgedaan uit de sites: www.ditisierland.nl en 
www.ireland.com/nl-nl

Voor overnachtingsplekken vertrouwen we op  www.campercontact.com/nl en de Reisverhalen van Gea en Wim: www.reisverhaleneuropa.nl/ 

Een Ierse mede-camperaar heeft ons geattendeerd op de app van motorhome parking ireland. Deze app kost 6 euro en laat dan op een kaart zo'n 600 overnachtingsplekken zien. We hebben er veel plezier van gehad. 

Voor het vinden van campings is het gratis boekje Caravan Camping & Motorhome Guide van wwwcampingireland.ie  heel  handig. Er staan circa 90 campings in. 

Het verslag van onze reis volgt hieronder en  voert ons - net als vorig jaar -  in het begin vooral langs de kust van  Noord-Ierland.  
Vorig jaar bezochten we daarbij ook Belfast, nu doen we Derry (zeg in Ierland geen Londonderry) aan. We rijden daarna het meest noordelijke van de Wild Atlantic Way en doen daarbij de meest Noordelijke punt - Malin Head - van Ierland aan. We reizen door het midden van het land, rijden door het binnenland van Connemara en bezoeken de kastelen van Bunratty en van Blarney. In het zuiden rijden we het zuidelijke deel van de Wild Atlantic Way en doen daarbij  de meest Zuidelijke punt - Mizen Head - van Ierland aan. Tenslotte bezoeken we nog de Rock of Cashel en de prehistorische grafheuvels van Newgrange. 


Route Ierland 2017


Geen opmerkingen:

Een reactie posten