Een dag op zee van Livorno naar Palermo

 18 mei.    Dag 5

Cruisebeschrijvingen hebben het altijd over ‘een heerlijke dag op zee’. Wij vinden de boottocht van Livorno naar Palermo vooral saai. Op de boot Zeus Palace is weinig aan te merken. We hebben een keurige 4-persoonshut met twee opgeklapte bovenbedden, dus eigenlijk gewoon een 2-persoonshut. Er is een restaurant en een salon. Gelukkig is het mooi weer, zodat we vele uren buiten kunnen zitten. 
boottocht van Livorno naar Palermo
Lezen en luieren tijdens een dag op zee

boottocht van Livorno naar Palermo

We lezen wat, eten wat, drinken wat en zo wordt het eindelijk 18.00 uur en meert de boot af in de haven van Palermo. Rond kwart voor zeven rijden we de kade op en dwars door het hectische verkeer met langs schietende auto’s links en rechts en daar nog weer tussen door rijdende scooters.

Het lukt Job alles mis te rijden en een uurtje later staan we met de meeste campers en caravans van de boot bij camping La Playa in Isola delle Femmine, 15 kilometer ten westen van Palermo (ASCI Camping card). 
Voor campers zijn er in Palermo zelf diverse camperplaatsen. 
Qua kosten komen die grosso modo op hetzelfde neer als de camping in Isola delle Femmine. Ze zijn wel dichter bij de stad.
Zie Campercontact no 7892 GPS: N 38.10962,  E 13.34241  Dit is een grote bewaakte parkeerplaats  tussen flatgebouwen, met douche, toilet en wifi op loopafstand van het centrum en op 5 min. lopen naar Catacombes Cappucinni. 20 euro. Vanaf de cp kun je ook gemakkelijk met de bus naar Monreale.  
Een ander mogelijkheid is Campercontact no. 7890 GPS: N 38.14716,  E 13.35304. Deze camperplaats aan de Via Imperatore Federico 116 ligt niet ver van de veerboot. Handig, vooral als je laat in de avond arriveert. Op 900 meter vertrekt lijnbus 101 naar het centrum. De cp kost 15 euro plus eventueel 3 euro voor stroom.