Van Dombas naar Bud met Atlantisroute

16 juni   Dag 11

De route die we gisteren per trein hebben gereden, leggen we vandaag met de camper af. Toch is het uitzicht anders; vaak rijdt de trein hoger op de bergwand en voert de weg dichter langs de rivier. Wel kunnen we nu dichter bij de watervallen komen, die we gisteren vanuit de trein zagen. In Andelsnes besluiten we nog een stukje noordwaarts te rijden, richting Molde en Kristiansund.  Het betekent meteen onze eerste veerpont over een fjord!

Met de camper door Noorwegen
Het landschap is hier weer anders maar de beelden van de uit de fjorden oprijzende bergen kunnen ook zo weer in de kalender.

Onze tocht brengt ons over de Atlanterhavsveien, een 8 kilometer lange route, pal langs de kust, waarbij vele eilandjes via bruggen met elkaar zijn verbonden. Vooral de hoge en karakteristieke Storseisunder Brug, die de vorm heeft van een soort golf, is indrukwekkend. 


Deze foto komt van internet en is gemaakt door Sverie Stolen. http://exviking.net

De Noren zijn erg trots op dit stukje weg met zijn kunstwerken, waarvan de aanleg in de tachtiger jaren van de vorige eeuw heel wat voeten in de aarde had. 

De route is prachtig om te rijden maar van de bruggen op zich zijn wij – met onder meer de Oosterscheldebrug in gedachten - minder onder de indruk. We rijden de brug  desalniettemin in beide richtingen over en beëindigen de dag met de 35 kilometer lange toeristische kustroute naar Bud.


Gereden: 250 kilometer
Overnachting: Blahammer Camping in Bud.

Weer: Afwisselend zonnig, winderig en een enkele korte bui. Het is fris: 15 tot 18 graden.