Van Bud via Alesund naar Geiranger

17 en 18 juni,  dinsdag en woensdag    Dag 12 en 13

Zachtjes tikt de regen op ons camperdak. Het is een geluid dat ons de laatste dagen regelmatig dreigde in te halen en dat we even vaak weer van ons af konden schudden. Maar hier, aan het Geirangerfjord, heeft  het voorspelde weer ons echt te pakken. Het uitzicht uit ons camperraam is een loodgrijs fjord, waaruit, bijna even grijs, de bergen oprijzen. 
Noorwegen Geirangerfjord regen
Uitzicht op Geirangerfjord vanuit de camper

We zijn hier deze woensdagavond gekomen na een flinke omweg door een zeer afwisselend landschap.
Van Bud zijn we dinsdag naar Molde gereden, waar we tot onze verrassing de ms Rotterdam aantreffen, het schip, waarop vriendin G een cruise maakt. 


Het lukt helaas niet om contact te leggen dus lopen we gewoon getweeën de winkelstraat van Molde op en neer.  Om echt het gevoel te krijgen door een fjordenlandschap te reizen, zijn we daarna via twee veerboten en het met zomers bloeiende bermen versierde eiland Otteroya naar Jugendstilstad Alesund gereden. 
Tussen de fijne motregen door hebben we daar dinsdagavond (het is hier tot middernacht en later nog licht) en woensdagmorgen door de straten van Alesund gewandeld. Deze stad met zijn kleurige panden en pakhuizen en doorsneden door water heeft een vriendelijke en uitnodigende sfeer en doet een beetje aan Gent denken. Alesund

Via Trollstigen naar Geiranger

Later op de dag is het weer ons goed gezind en worden we beloond voor ons besluit om toch terug naar Andelsnes te gaan en de beroemde Trollstigen richting Geiranger te rijden.  Deze weg voert ons omhoog en via elf haarspeldbochten onder met sneeuw bedekte bergtoppen en langs en over kale en bemoste berghellingen. Het is een prachtige route met majestueuze uitzichten. 

Noorwegen met camper over Trollstigen
Trollstigen
Noorwegen uitzicht op Geirangerfjord
Geirangerfjord


ms Rotterdam vaart de fjord uit
We stoppen bij watervallen, varen weer met een pont over en zien uiteindelijk vanuit de hoogte Geiranger aan de wereldberoemde fjord liggen. We zijn net op tijd om hier de ms Rotterdam weer uit te zwaaien!

Gereden: 122 km (Van Bud naar Alesund)) en 202 km (Van Alesund naar Geiranger)
Overnacht: Camperplaats Alesund, direct aan het water.
Overnacht: Camping Geiringer, aan het fjord.
Weer: zeer wisselvallig, bewolkt, soms regen, ca. 15 graden


                                                               Ga verder met Fjorden, van Geiranger tot Flam, Bergen