Van huis naar Hirtshals in Denemarken

Met de camper naar Noorwegen - aanrijroute

6 en 7 juni   dag 1 en 2 

We willen met de camper naar Noorwegen. Om de boot naar Noorwegen te nemen, moeten we zo’n 1000 km rijden naar Hirtshals, in het Noorden van Denemarken. We doen er twee dagen over, met een overnachting halverwege, net ten noorden van Hamburg.

Wagen volgeladen 

Het is een tocht, waarbij Oud-Hollandse kinderliedjes in ons hoofd zoemen. Het eerste is ‘ K heb mijn wagen volgeladen’. Neen, niet met oude wijven en ook niet met jonge meiden. Wel met allerlei levensmiddelen, potjes, blikjes en ingevroren vlees. En niet te vergeten wijn en bier. Aan alle kanten zijn we gewaarschuwd voor de torenhoge prijzen in Noorwegen; we hebben dus onze maatregelen genomen. 

Groen knollenland

Onderweg zien we – zeker ten Noorden van Hamburg en aansluitend in Jutland in Denemarken -  vooral een ‘ groen, groen,  groen knollen-,  knollenland’.  Waarschijnlijk worden er niet zozeer knollen verbouwd maar is het land vooral in gebruik als grasland en grond om allerlei gewassen op te verbouwen, maar groen is het zeker. Kilometer na kilometer rijden we door groen, vlak of soms een beetje licht golvend,  land, her en der gestoffeerd met groepjes bomen.

Camping Hamburg


Groen, groen knollenland


Uitzicht camperplaats Hirtshals

Het is schoon, het is rustig en het is wijds maar ook wel wat eentonig. 

Schuitje varen

We zijn dus blij als we na twee dagen rijden aan het einde van de middag in Hirtshals zijn en een plekje vinden aan het strand, vlakbij de ferry-terminal, waar we morgenvroeg inschepen. Klaar voor het derde kinderversje: schuitje varen, theetje drinken.

Gereden: 501, respectievelijk 498 kilometer

Overnacht:  KNAUS-Camping in Hamburg-Schnelling, vlakbij IKEA. 
53° 38' 56.38'' N, 9° 55' 47.55'' O
(De camperplaats in Hamburg-Sud zijn we ontvlucht: veel oude caravans, leek een soort veredeld woonwagenkamp).  

Overnacht: Informele camperplaats vlakbij ferry-terminal Fjordline aan de Containerkajen.
Weer: beide dagen zonnig.