Met de camper naar Turkije

Jarenlang waren grote reizen de passie van mijn lief en mij. Begrijpelijkwijs stond mijn hoofd er niet naar  om in 2019 zo’n reis te maken, toen Job in dat jaar overleed.

In 2020 en 2021 waren grote reizen in verband met corona niet goed mogelijk. In 2022 bleek een reis naar de Baltische Staten en Sint Petersburg ook niet door te gaan.

Maar dit jaar ga ik samen met mijn broer en schoonzus A en B mee met de camperreis van NKC naar Turkije.

Met 19 campers gaan we op reis door dit voor mij onbekende land. Het uitgebreide reisprogramma brengt ons op boeiende plaatsen, variërende van restanten van Griekse tempels tot de kalkformaties in Cappadocië en van de zonnige zuidkust tot de metropool Istanbul.

Het wordt voor mij de eerste lange reis alleen met onze  Fleurette Migrateur 63 LG. Deze camper is wat smaller dan de meeste halfintegralen en bovendien een automaat. Ik zie de vele kilometers dan ook met vertrouwen tegemoet. 

Van NKC kreeg ik al een goede wegenkaart en een uitgebreide routebeschrijving in Tripplans.  Natuurlijk heb ik nog enige gidsen gekocht, zodat ik nog wat beter weet wat voor moois en interessants ik kan verwachten. 

Onze aanrijroute voert ons door Duitsland,  Oostenrijk, Hongarije en Servie naar Bulgarje, waar de reis op 40 km van de Turkse grens echt begint.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten