Afscheid van bijzondere Turkse rondreis

 

Met het bijzondere bezoek aan Istanbul is deze indrukwekkende rondreis door een prachtig land bijna ten einde. Ons rest nog de route naar onze afscheidscamping in Alexandropolis, in Griekenland. 

Via een best wel wat ingewikkelde route breng de navigatie ons op dag 45 uiteindelijk op de tolweg O7. Die volgen we een flink eind (kost bijna niets en de aan het begin van de reis aangeschafte tolbadge blijkt te werken). Kort na Silifri volgen we de D110 richting grens. Natuurlijk tanken we nog kort voor de grens en maken we onze allerlaatste lira’s op. De grensovergang verloopt soepel.  Binnen een uur zijn we er doorheen.

Daarna is het nog  zo’n 45 km naar de camping bij Alexandropolis. Onderweg bezoeken we nog het klooster Panagia Kosmotira in Fires. Dat is gebaseerd op de plannen voor de Hagia Sophia. Met zijn vijf koepels lijkt het er wel een beetje op maar het is veel kleiner. Van binnen wordt het geresstaureerd, waardoor er nu niet veel is te zien.


 
We staan nog een dagje in Alexandropolis, op een eenvoudige camping maar wel heerlijk aan het strand. Lekker een dagje niks doen en bijkomen van deze toch ook wel inspannende reis. We sluiten de dag af met een gezamenlijke borrel, waarbij we onze twee begeleidingsechtparen hartelijk danken, en een afscheidsdiner.

De volgende dag worden we uitgezwaaid. 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten