Met de camper naar Marokko

Zeg nooit nooit. Jarenlang hebben we met onze eigen camper en gehuurde campers door Europa en Amerika gezworven en dachten we dat een begeleide camperreis niets voor ons was.  Maar toen we vorig jaar op de camperbeurs in Houten Hans Schrijen enthousiast hoorden vertellen over Marokko, de prachtige foto’s zagen en het concept van de individueel begeleide avontuurlijke camperreizen hoorden, waren we óm.


En dus gaan we nu  met een kleine groep campers met de reis Fascinerend Marokko van Expedition Far East. Op deze met een truck begeleide camperreis hopen en verwachten we op bijzondere plaatsen te komen, die we zelf niet zo gauw zouden kunnen (of durven)  rijden of vinden.  De ons beloofde route voert door de woestijn met zandduinen en de Hoge Atlas met diepe kloven en lemen kashba's. Ook komen we bij de steden Marrakesh, Fes en Chefchaouen met hun souks en moskeeën.  

Het wordt ook de eerste reis met onze nieuwe camper: een Fleurette Migrateur 63 LG, een klein beetje langer dan onze eerdere Eura Mobil maar ook wat smaller. We zien de nauwe kloven dan ook met vertrouwen tegemoet! 


We hoeven deze keer verder niet veel voorbereiden.  Een goede wegenkaart en de route voor de Garmin krijgen we van Hans en Nancy van Expedition Far East. Wel hebben we enige gidsen gekocht en gelezen wat we kunnen verwachten in het verslag van www.Womenonwheels.nl  Verder geeft de reisbeschrijving op de site van Expedition Far East alvast een beeld van het land Marokko en al het moois en interessants dat ons te wachten staat. 

We hebben er zin in!


route camperreis door Marokko
De globale route, die we op deze reis met Expedition Far East gaan volgen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten